Helsinki devine mai curat datorita pubelelor care spun “Multumesc”

Autoritatile municipale din capitala Finlandei au instalat pe strazile orasului pubele vorbitoare, scrie Agentia France Presse.
pubele politicoase
Cand cineva le deschide pentru a arunca gunoiul, pubelele spun “Multumesc”, folosind vocea unei personalitati bine cunoscute. “Ideea este geniala si amuzanta”, considera Elina Nummi, cea care raspunde de implementarea acestui proiect la Helsinki.

In cautarea de noi idei prin care sa-i determine pe oameni sa nu mai arunce gunoaiele pe strada, edilii finlandezi cred ca pubela vorbitoare ii va amuza pe concetateni si mai degraba vor utiliza pubelele, in speranta de a gasi una “politicoasa”, decat sa arunce gunoaiele pe jos.

“Oamenii se vor amuza sa incerce cat mai multe pubele, pentru a le descoperi pe cele vorbitoare si mai mult se vor distra descoperind mereu vocea altei personalitati, care le spune -multumesc-, din cosul de gunoi”, a declarat Elina Nummi. Distractia cu noile pubele se va petrece, pentru inceput, doar experimental, intre 22 august si 30 septembrie, doar in zilele de duminica si doar pe strazile din centrul capitalei finlandeze.

Succes la nemti

Pubelele vorbitoare sunt utilizate si in alte orase europene, dar la Berlin au fost deosebit de bine apreciate.
Janne Wrigstedt, reprezentantul companiei care a adus la Helsinki modelul pubelei vorbitoare, a precizat ca in capitala Germaniei ineditul model se bucura de un foarte mare succes la public.

“Nemtii arunca cu predilectie gunoaiele la pubele si le cauta chiar si atunci cand nu le sunt la indemana. Speram ca si finlandezii sa arunce gunoaiele doar in pubele, atrasi de placerea de a descoperi cu ce voce le va multumi”, a spus Wrigstedt.

Inzestrate cu un difuzor care se activeaza la aruncarea gunoiului in interiorul pubelei, noul model este printre “cele mai originale”, cred oficialii finlandezi.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente