S?n?tate: Volbura, laxativul din natur?

Sanatate: Volbura, laxativul din natura

Volbura este o planta comuna ce creste prin terenurile lucrate, gradini si pe langa drumuri. Aceasta planta este cunoscuta mai ales pentru efectele sale laxative. Volbura este considerata o planta medicinala care contine vitamina C. Mai poate fi folosita impotriva racelii, tusei, ranilor, negilor sau ulcerului gastric. Mai are efecte in colecistite, crampe intestinale, balonari,…

Citește mai departe
Beneficiile ceaiului de roinita, sursa ta zilnica de relaxare si fericire

Beneficiile ceaiului de roinita, sursa ta zilnica de relaxare si fericire

Roinita este o planta medicinala cu importante proprietati curative asupra organismului. Ceaiul de roinita are o aroma placuta si este usor metolat. Placerea de a bea un ceai gustos este completata si de o serie de beneficii importante asupra sanatatii, roinita fiind considerata un tratament de exceptie impotriva anxietatii, stresului, insomniei si a multor altor…

Citește mai departe

„Ginseng romanesc” de Suceava

Unul dintre principalii furnizori ai Europei pentru planta medicinala arnica, produsa doar in Spania si in Romania, este judetul Suceava. Arnica, supranumita si „ginsengul Romaniei”, se gaseste doar in zonele montane si este un bun antiseptic, contribuind la vindecarea ranilor si a infectiilor, informeaza „Monitorul de Suceava”. Aceasta planta medicinala ajuta la cresterea imunitatii organismului,…

Citește mai departe

Musetelul – intre mit si realitate

Dovezile stiintifice privind efectele tamaduitoare ale musetelului sunt neconvingatoare, dupa cum sustin oamenii de stiinta americani. Proprietatile terapeutice ale musetelului trebuie privite cu rezerve pentru ca dovezile stiintifice in sprijinul calitatilor medicinale ale acestei plante sunt destul de putine si neconvingatoare. Cel putin, asa sustine Institutul de Sanatate al Statelor Unite ale Americii, dupa evaluarea…

Citește mai departe

Plante medicinale recunoscute de stiinta (II)

Afinele Puternic antioxidante, afinele aduc beneficii sistemului circulator, ochilor, inimii si creierului si ajuta, in general, la pastrarea sanatatii. Afinele contin un tip de flavonoide numit antocianati, responsabile de cresterea flexibilitatii capilarelor si a fluxului sanguin. Cercetarile au aratat ca extractul de afine sporeste capacitatea de concentrare si imbunatateste claritatea vederii. Extractul de afine ajuta,…

Citește mai departe