Plante medicinale recunoscute de stiinta (II)

Afinele
plante medicinale
Puternic antioxidante, afinele aduc beneficii sistemului circulator, ochilor, inimii si creierului si ajuta, in general, la pastrarea sanatatii. Afinele contin un tip de flavonoide numit antocianati, responsabile de cresterea flexibilitatii capilarelor si a fluxului sanguin. Cercetarile au aratat ca extractul de afine sporeste capacitatea de concentrare si imbunatateste claritatea vederii. Extractul de afine ajuta, de asemenea, la consolidarea arterelor coronariene, contribuind la prevenirea aterosclerozei si a insuficientei venoase.

Echinacea

Studiile au aratat ca are capacitatea de a activa globulele albe si de a stimula regenerarea celulelor tesutului conjunctiv si a epidermei. Are, de asemenea, capacitatea de a neutraliza o enzima daunatoare, implicata in producerea infectiei. Echinacea creste doua componente vitale ale sistemului imunitar care elimina microbii care invadeaza organismul si particulele straine.
Studii efectuate in Germania au aratat ca extractul de echinacea contine proteine care ajuta la protejarea celulelor impotriva infectiilor virale. Aceasta proprietate explica de ce echinacea poate sa previna aparitia gripei. Alt studiu german a dovedit eficienta acestei plante in tratamentul impotriva alergiilor, aratand ca previne inflamarea tesutului sub actiunea alergenilor.

Armurariul

Armurariul sau Ciulinul Laptelui, cum i se mai spune in popor, din cauza sevei laptoase, este considerat unul dintre cele mai bune hepatoprotectoare naturale. Extractul din seminte se foloseste in curele de detoxifiere, regenerare si protectie, atunci cand ficatul este „atacat” de toxinele produse in organism, poluanti chimici, medicamente, fumul de tigara, droguri, radiatii etc.
Peste 120 de studii stiintifice au demonstrat ca armurariul regenereaza, regleaza si consolideaza functiile hepatice. Radicalii liberi actioneaza in ficat, ducand la formarea de tesut gras. Extractul de armurariu stimuleaza organismul sa produca superoxid dismutaza, un antioxidant puternic.

Astragalus

Astragalus membranaceus este o planta medicinala originara din China si Mongolia, care se foloseste de peste 4000 de ani pentru cresterea imunitatii organismului. Potrivit Lotus Press, extractul de astragalus ajuta la imbunatatirea digestiei, la stimularea metabolismului, intarirea imunitatii si accelereaza vindecarea plagilor. Poate trata insuficienta respiratorie, transpiratia abundenta si leziunile cronice.

Ginsengul

Ginsengul este una dintre cele mai studiate plante medicinale. In prezent, exista peste 3.000 de studii stiintifice. Acestea au demonstrat ca ginsengul imbunatateste memoria prin stimularea circulatiei la nivelul creierului. S-a demonstrat ca reduce colesterolul si protejeaza ficatul de toxine, creste speranta de viata, marind rezistenta organismului la boli. Cercetatorii japonezi au tratat celule canceroase din ficat cu extract de ginseng siberian in mediu controlat si au constatat ca acestea au incetat sa se mai divizeze.

Sursa: Gazeta de Sud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *