Greenpeace, despre soia modificata genetic din judetul Botosani si pozitia conducerii Directiei Agricole in acest caz

Dupa ce, in urma cu o zi, directorul Directiei Agricole Botosani, Cristian Delibas afirma ca probele prelevate din culturile de soia asupra carora plana suspiciunea ca ar fi modificate genetic au aratat in urma testelor ca de fapt nu sunt, au venit si declaratiile celor de la Greenpeace. Va prezentam, in continuare, opinia reprezentantilor Greenpeace…

Citește mai departe
PNDR 2014-2020 prevede o alocare de 200 de milioane de euro pentru agricultura ecologic?

Piata produselor ecologice in 2012: 70 miliarde de dolari. Romania nu conteaza

Agricultura ecologica este in continua dezvoltare, inregistrandu-se o dublare a suprafetelor cultivate in ultimii 10 ani.  In topul tarilor cu cele mai mari suprafete cultivate in sistem ecologic primele locuri sunt ocupate de Australia, cu 12 milioane hectare, urmata de Argentina (3,8 milioane de hectare) si Statele Unite (1,9 mililoane de hectare). Tarile cu o suprafata…

Citește mai departe

Organismele Modificate Genetic, intre pericol si necesitate

Gabriel Paun sustine ca unele studii arata toxicitatea OMG-urilor. – Unii fermieri spun ca au nevoie de organisme modificate genetic. – Astfel, plantele devin mai rezistente la boli, daunatori si seceta. OMG, bune pentru agricultura, periculoase pentru sanatate, conform unor studii. Organismele Modificate Genetic pot afecta sanatatea consumatorilor. O spune la RFI presedintele organizatiei neguvernamentale…

Citește mai departe

Romania si-a injumatatit anul trecut suprafata cultivata cu porumb modificat genetic, la 3.000 de hectare

Culturile de plante modificate genetic din Uniunea Europeana au scazut semnificativ in 2009, ca urmare a neincrederii populatiei si a efectelor nocive pe care le au asupra mediului. Potrivit Greenpeace, in Romania suprafata cultivata cu porumb modificat genetic s-a injumatatit anul trecut fata de 2008, ajungand la 3.000 de hectare. In Romania, anul trecut au…

Citește mai departe

Adio fonduri pentru biocombustibili!

Fermierii nu vor mai primi, din acest an, sprijinul de 45 de euro pentru fiecare hectar cultivat cu plante destinate productiei de combustibili ecologici. Biodieselul si bioetanolul fabricat in Romania va deveni si mai neperformant decat este in prezent, spun producatorii care erau convinsi ca vor primii banii pana in 2013. Producatorii agricoli au primit,…

Citește mai departe

OMG, la judecata

A venit toamna si ecologistii ies la atac. Asociatia Agent Green a dat in judecata Ministerul Agriculturii si Agentia Nationala pentru Protectia Mediului pe motiv ca refuza sa desecretizeze Registrul national al cultivatorilor de organisme modificate genetic. Activistii mediului sunt preocupati de zonele in care se cultiva in prezent porumb modificat genetic (MON810 al companiei…

Citește mai departe

Romanii nu gusta eco

Lapte de soia, tofu si pate, sortimente variate de paine, paste, napolitane, fulgi de cereale, ceaiuri, suc de mere, conserve din fructe, branzeturi, cascavaluri, unt, uleiuri, vin. Gama de alimente ecologice produse in Romania se diversifica de la un an la altul, iar majoritatea acestora ia drumul pietelor externe.

Citește mai departe