Primul burger creat in vitro, pornind de la celule susa de vaca, a fost gatit si degustat, luni, la Londra

Primul burger creat in vitro, pornind de la celule susa de vaca, a fost gatit si degustat, luni, la Londra, in cadrul unui eveniment-experiment potential revolutionar.Burgerul, cu o greutate de 142 de grame, a costat 250.000 de euro. Degustatorii au fost o austriaca „cercetatoare a tendintelor culinare” si un scriitor american autor al unei carti…

Citește mai departe

Agricultura ecologica – beneficiile plantelor medicinale

Selectia larga de plante medicinale transforma gradina culinara intr-o sursa indispensabilade medicamente valoroase pentru orice ferma.In trecut, cand doctorii si asistentele medicale erau greu de gasit, in fiecare gradina exista un amestec echilibrat de plantele medicinale necesare. Fiecare fermier avea propria reteta pentru creme medicinale, tincturi, comprese,cataplasme si ceaiuri. Retetele erau transmise din generatie in…

Citește mai departe

Peste treizeci si cinci de producatori si artizani la a 10-a editie a Targului de produse traditionale ROADELE PAMANTULUI

Peste numai patru zile va incepe la Brasov a 10-a editie a Targului de produse traditionale ROADELE PAMANTULUI, editia aniversara, de Craciun. Mai mult de 35 de producatori si artizani vor fi prezenti timp de sase zile in locatia amenajata in curtea Bibliotecii Judetene Brasov. Asociatia ROADELE PAMANTULUI si conviviumul SLOWFOOD BRASOV deschid vineri, 18…

Citește mai departe