Sunt zeci de exemplare care umbla libere prin padurile din judetele Constanta si Tulcea si ameninta in special familiile de iepuri. In fiecare saptamana sunt organizate partide de vanatoare pentru a mai tine in frau populatia de sacali. Pericolul mare il reprezinta rabia pe care o pot raspandi si la animalele domestice.
Numarul tot mai mare de sacali din padurile din Dobrogea reprezinta o problema pe care vanatorii o iau foarte in serios. De la cateva exemplare, cate avea tara noastra acum 20 de ani, acum sunt cu miile, spun vanatorii. Iarna, animalele infometate se apropie tot mai mult de gospodariile oamenilor in cautarea hranei.
Veterinarii sustin ca sacalii sunt purtatori de boli care se pot transmite cu usurinta la animalele domestice.
Saptamanal sunt organizate partide de vanatoare pentru ca populatia de sacali sa nu scape si mai mult de sub control. Animalele sunt insa greu de reperat. Stau ascunse si ies din barlog doar noaptea.
Sacalii sunt specifici faunei din Africa si Asia. Specialistii spun ca au ajuns in Romania dar si in alte tari precum Grecia sau Bulgaria in urma schimbarilor climatice.