Legislatia de mediu are “lipsuri”, astfel incat autoritatile locale nu sunt obligate sa infiinteze puncte de colectare a deseurilor si nu exista o garda de mediu care sa controleze producatorii.
colectare deseuri
Firma de colectare a deseurilor, Recolamp cere ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi, sa modifice legislatia de mediu. Printre motivele enuntate se numara faptul ca autoritatile nu au obligatia de a amenaja puncte de colectare a deseurilor electrice, nu exista o garda de mediu pentru a controla producatorul daca plateste taxa pentru “timbrul verde”. De asemenea, Recolamp nu este de acord cu existenta unor producatori sau importatori care gestioneaza deseurile singuri fara a se afilia la o organizatie colectiva.

“Am cerut ministerului sa schimbe legislatia pentru ca nu sunt puncte de colectare a deseurilor electrice de care oamenii sa stie. Acestea sunt amenajate la marginea oraselor sau in curtile firmelor de salubritate, dar oamenii nu sunt informati si, in plus, nici nu au un orar de functionare”, ne-a declarat Raul Pop, director general Recolamp.

Potrivit lui Pop, sunt firme care fac dezmembrarea deseurilor pe camp, iar cuprul, fierul si celelalte componente sunt restituite catre colectorii de fier vechi. “Omul isi scoate in fata portii aparatul, iar firma de colectare il ridica si il dezmembreaza in spatele unui garaj, ceea ce nu este normal. Dezmembrarea ar trebui sa se faca la punctele de colectare amenajate de noi in conditii speciale”, a mai spus Pop.

Sursa: Cotidianul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here