![Lupta pentru statutul de scoala eco](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_webp,q_glossy,ret_img,w_250,h_187/https://www.ecomagazin.ro/wp-content/uploads/2010/12/scoala-eco-250x187.jpg)
Elevii si profesorii de la Liceul de Arta doresc sa dobandeasca statut de scoala eco. De asemenea, ei spera sa primeasca steagul verde din partea Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie, membru al Fundatia de Educatie pentru Mediul Inconjurator (FEE).
Oradea. Elevii din clasele primare de la Liceul de Arta au amenajat un colt eco din desene si obiecte din materiale ecologice, care au avut ca tema „Toamna”. Activitatea s-a inscris in proiectul international „Eco-Scoala”, care se deruleaza in institutie din acest an.
Coltul eco a fost realizat de elevii clasei a II-a, coordonati de profesoara Monika Borbely, de cei din clasele a III- a A si B, indrumati de profesoarele Valeria Bunica si Lucia Galan.
Proiectul este coordonat la nivelul Liceului de Arta de profesoara Sorina Tivadar. In proiect sunt implicati toti profesorii si elevii scolii, precum si reprezentanti ai parintilor. Timp de doi, durata de desfasurare a proiectului, in scoala vor avea loc concursuri, expozitii, actiuni de plantare, actiuni de igienizare. De asemenea, elevii vor confectiona obiecte de arta din materiale reciclabile etc.
Certificare
„-Eco-Scoala- este un program pentru managementul mediului si certificarea scolilor care-l implementeaza, coordonat la nivel international de FEE, ce reuneste 68 de organizatii din 58 de tari, care actioneaza la nivel national in domeniul educatiei pentru o dezvoltare durabila. La nivel mondial, programul este sustinut de Uniunea Europeana si Programul Natiunilor Unite pentru Mediu.
Participarea unitatilor scolare la programul international -Eco-Scoala- reprezinta oportunitatea realizarii unor actiuni instructiv-educative complexe, cu implicarea activa a elevilor, cadrelor didactice, a parintilor si cu un ecou important in randul comunitatii locale”, crede profesoara Sorina Tivadar.
Potrivit acesteia, in Romania, Programul Eco-Scoala a debutat in anul 1999 cu doar cinci scoli pilot, ajungandu-se in 2009 la 424 de unitati scolare.