Marea dereticare la Oradea: Timp de 6 saptamani, RER Ecologic Service ridica, gratis, toate deseurile voluminoase si vegetale

Marea dereticare: Timp de 6 saptamani, RER Ecologic Service ridica, gratis, toate deseurile voluminoase si vegetale
Marea dereticare: Timp de 6 saptamani, RER Ecologic Service ridica, gratis, toate deseurile voluminoase si vegetale

Ca in fiecare an, venirea primaverii aduce la Oradea o ampla campanie de curatenie generala. Incepand de luni, 10 martie, pe durata a sase saptamani, operatorul licentiat de salubritate RER Ecologic Service, va ridica gratuit toate deseurile vegetale si vechiturile de mari dimensiuni de care oradenii vor sa scape.

Singurul lucru pe care trebuie sa-l faca cetatenii este sa respecte punctele de colectare, adica sa nu arunce deseurile pe unde le vine, sa urmareasca zilele in care muncitorii de la salubritate vor trece pe strada lor si sa anunte daca containerele de colectare s-au umplut mai repede decat se asteptau.

O saptamana pentru fiecare

Spre deosebire de campaniile de curatenie generala din anii precedenti, cea care debuteaza in aceasta saptamana se va intinde pe o perioada mai mare, si cu mai multe puncte de colectare a deseurilor. Mai precis, actiunea se va derula intre 10 martie si 22 aprilie, adica timp de sase saptamani, orasul fiind sectorizat in sase perimetre.

In fiecare saptamana, utilajele de salubritate vor face colectarea dintr-un sector, astfel ca oradenii trebuie sa tina cont in ce saptamana ajung masinariile in zona lor, ca sa stie cand sa scoata deseurile la punctele de colectare. „Numarul punctelor de colectare este mai mare in acest an. Vom amplasa containere de toate dimensiunile si prin tot orasul”, explica directorul de productie al RER Ecologic Service, Ionel Ban (foto). Lista completa a celor 188 de puncte de colectare se regaseste pe site-ul www.reroradea.ro si pe www.oradea.ro.

Sectoare din Sud

Zona de sud a orasului, aflata pe malul stang al Crisului Repede, este impartita in trei sectoare. In primul se va actiona in saptamana 10-17 martie, fiind delimitat de strazile Primariei, Independentei, Centrul Civic, Piata Cetatii, Gheorghe Costaforu, 22 Decembrie, Ronald Reagan, Ceyrat, Universitatii, Ogorului, Calea Aradului, Decebal si Principatele Unite.

In a doua saptamana de campanie (17 si 24 martie), se vor ridica deseurile din sectorul 2 Sud, delimitat de strazile Decebal, Splaiul Crisanei, Ovid Densusianu, Calea Santandrei si Calea Aradului, iar in a treia saptamana (24-31 martie) din al treilea sector, aflat intre Cartierul Tineretului, strazile Clujului, Dragos Voda, Maresal Antonescu, Centrul Civic, Gheorghe Costaforu, Parc 22 Decembrie, Ronald Reagan, Ogorului si Cartierul Grigorescu.

Sectoare din Nord

A doua jumatate a campaniei se va desfasura in zona de nord a orasului, adica pe malul drept al Crisului Repede. Din sectorul 4, utilajele RER Ecologic Service vor colecta deseurile in perioada 31 martie-7 aprilie, perimetrul fiind delimitat de Podul Decebal, strazile Eroul Necunoscut, Berzei, Olimpiadei, Piata Bucuresti, podul Theodor Nes, Izvorului, Ecaterina Teodoroiu, Louis Pasteur, Gheorghe Doja, Aleea Strandului, Facliei, Podgoria, Libertatii si E.M.Chitul.

Intre 7-14 martie va fi curatat sectorul 5, cuprins intre strazile Berzei, Olimpiadei, Moldovei, Selimbarului, Podului, Stefan cel Mare, Bihorului, Oncea, Matei Corvin, Vamii, Rectorului, Episcopia Bihor. In ultimul sector, tot in Rogerius, se vor ridica deseurile in perioada 14-22 aprilie, perimetrul fiind delimitat de podul Decebal, strazile Decebal, Corneliu Coposu, Transilvaniei, Borsului, Ovid Densusianu si promenada de pe malul drept intre Densusianu si Decebal.

Fara depozite clandestine!

n cadrul campaniei se vor colecta gratuit obiecte de uz casnic si gospodaresc (piese de mobilier, mochete, biciclete, materiale textile, usi, geamuri etc), precum si deseuri vegetale ramase in urma curateniei in spatiile verzi din jurul blocurilor ori in curtile caselor din oras. Cetatenii trebuie sa respecte punctele de colectare si sa arunce deseurile doar in containere, nu pe langa acestea, pe trotuare sau pe carosabil.

Depozitarea deseurilor dupa incheierea campaniei este strict interzisa, iar cei care nu respecta aceste reguli risca sa fie amendati. Conform Hotararii de Consiliu Local nr. 386/2009, amenzile sunt cuprinse intre 1.500-2.000 lei. De fapt, cand intreaga campanie este gratuita, chiar ar fi ridicol ca cineva sa-si riste banii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *