Natural, artificial sau eco – ce varianta de brad preferati anul acesta?

Natural, artificial sau eco - ce varianta de brad preferati anul acesta?

Natural, artificial sau eco, de cumparat ori de inchiriat – romanii au avut o oferta variata pentru brazii de Craciun in acest an si doar cateva zile la dispozitie pentru a se decide. Si pentru pomii naturali, si pentru cei sintetici exista avantaje si dezavantaje, iar oferta a fost pe masura in acest an, atat in ceea ce priveste sortimentul, cat si pretul.

Bradul de inchiriat. Noutatea in materie de pomi consta in inchirierea brazilor. Exista si pomi naturali, si artificiali, pentru toate gusturile.

Preturile sunt variate, astfel ca oferta devine atractiva pentru toate buzunarele. Potrivit site-urilor de profil, un brad de inchiriat costa intre 40 de lei si 700 de lei, iar plata se poate face in rate.

Mai mult, nici impodobirea pomului nu mai constituie o problema. Bradul de Craciun se poate inchiria cu tot cu globuri, ornamente si instalatii luminoase.

Daca, totusi, nu sunteti multumit de nici un brad pe care l-ati vazut pe site-urile de profil, puteti sa va comandati unul care sa arate asa cum va doriti.

Dupa ce au trecut sarbatorile de iarna, bradul, fie ca este la artificial sau la ghiveci ori la galeata, se retuneaza firmei respective. Brazii naturali nu vor mai fi aruncati, ci vor fi resaditi.

Bradul eco. Principalul lui avantaj este acela ca ajuta la protectia mediului inconjurator. Spre deosebire de bradul natural, taiat de la radacina, cel ecologic poate fi replantat dupa ce trec sarbatorile de iarna.

In functie de marimea lui, pomul se pastreaza in ghiveci sau intr-o galeata mai mare. Asadar, el este accesibil si celor care nu dispun de un spatiu foarte mare in locuinta, dar si acelora care vor un brad impunator, ca in filme.

In comparatie cu pomul sintetic, atuul bradului eco este ca miroase la fel de bine ca cel natural.

Spre deosebire de pomul natural, care sta fixat intr-un suport, ii cad acele si se scutura de la caldura, cel ecologic este tinut intr-un vas cu pamant, astfel ca nu se va ofili si poate fi replantat imediat dupa trecerea sarbatorilor de iarna.

Bradul natural (taiat). Pentru cei mai multi dintre noi, bradul natural ne duce cu gandul la mirosul sau specific. Acesta este unul dintre motivele principale pentru care oamenii aleg sa renunte la pomul artificial in favoarea celui natural.

De asemenea, forma impunatoare face ca bradul natural sa fie, in perioada Craciunului, accesoriul potrivit pentru cei care locuiesc in case inalte sau vile.

Totusi, nu putini sunt cei care renunta la ideea de brad natural in favoarea celui artificial, din cauza pretului. Cum criza economica a fost puternic resimtita si in acest an, multi romani au preferat sa despacheteze pomul sintetic pastrat bine in timpul anului si sa-l impodobeasca in ajunul Craciunul.

De asemenea, un alt dezavantaj al pomilor naturali il reprezinta faptul ca, dupa ce il despodobim, il aruncam. Bradul natural, spre deosebire de cel ecologic, este taiat de la suprafata padurilor, astfel ca el nu mai are radacini, ca sa poata fi sadit din nou.

Bradul artificial. Majoritatea romanilor care opteaza, in final, sa-si impodobeasca un brad sintetic face acest lucru, in principal, din considerente financiare. Un pom artificial, pastrat de la un an la altul, este mult mai convenabil decat unul taiat sau ecologic.

In plus, daca bradul artificial este unul de calitate, el poate fi pastrat si mai mult de zece ani.

Un alt avantaj il constituie faptul ca, optand pentru un brad din plastic, ajutam in felul acesta la protejarea padurilor.

In plus, el nu va produce mizerie in jurul lui ca cel natural – ace cazute, crengi pleostite.

Inconvenientul principal, in cazul alegerii unui pom artificial pentru Craciun, este acela ca in casa nu se mai simte mirosul de brad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *