Pentru ca in loc sa gaseasca solutii au inchis ochii – Garda de Mediu a amendat primaria

0
546
Pentru ca in loc sa gaseasca solutii au inchis ochii - Garda de Mediu a amendat primaria
Pentru ca in loc sa gaseasca solutii au inchis ochii - Garda de Mediu a amendat primaria

15.000 lei de la buget pentru ca Nastea arunca gunoiul la intamplare
La sfarsitul saptamanii trecute, reprezentantii Garzii de Mediu au efectuat cateva controale in urbea noastra, controale ce s-au lasat ca de fiecare data cu amenzi.

Una dintre sanctiuni a fost data chiar primariei Curtea de Arges care va trebui sa achite 15.000 de lei pentru ca a fost prinsa depozitand gunoaie la intamplare.
Povestea acestor gunoaie este una destul de simpla si, mai grav, are loc cu acordul tacit al autoritatilor locale si al consilierilor. Practic, noua societate infiintata de Consiliul Local, SC Salubritate Urbana, cea care are contract cu primaria pentru a face curatenie pe strazile orasului, incearca sa reduca din cheltuieli si sa organizeze transporturi periodice ale deseurilor la groapa de gunoi de la Mioveni, acolo unde se duc de cand cea din urbea noastra a fost inchisa. Asadar, pana cand se strang mai multe gunoaie, acestea sunt lasate de angajatii lui Gabriel Nastea, directorul societatii de salubritate, pe un teren viran din apropierea statiei de asfalt a SPGC-ului.
Reprezentantii Garzii de Mediu au ajuns, ca prin minune, ca sa nu spunem ca trimisi de cineva, si au constatat ilegalitatea, drept pentru care au amendat primaria.
„Ne trebuie urgent o platforma betonata, o statie de transfer”
Chestionat pe aceasta tema, directorul Nastea a declarat redactorilor PROFIT ceea ce de altfel se stia si anume faptul ca toata lumea, si ne referim aici la cei din conducerea orasului, stiau de existenta acestei gropi de gunoi improvizate. „Nu putem duce fiecare remorca de deseuri la Mioveni. Asteptam sa se stranga mai multe pana organizam un transport. Ne trebuie urgent o platforma betonata si inchisa cu gard unde sa putem lasa pentru doua, trei zile, aceste gunoaie. Mai sunt, conform proiectului, doi ani pana se amenajeaza statia de transfer de la fosta groapa, ceea ce este foarte mult,. Sper sa gasim cat mai curand o solutie in acest sens”, spune Gabriel Nastea.
Cartierele orasului nu mai sunt maturate pentru ca nu mai are cine
Si pentru ca tot am vorbit despre curatenia orasului, zilele trecute am primit la redactie mai multe reclamatii cu privire la faptul ca maturatorii nu sunt vazuti pe toate strazile iar anumite cartiere ale municipiului sunt chiar murdare in ultima perioada. Am incercat sa aflam si noi cine este vinovat de toate aceste probleme insa teoretic nimeni nu poate fi tras la raspundere. Si asta pentru ca cei care au stabilit statutul si programul SC Salubritate Urbana au omis sa treaca drept sarcina a acestei societati si curatenia din cartierele municipiului. „Nu am aceasta atributiune si nici nu am oameni pentru asa ceva. Pana acum de curatenia cartierelor se ocupa SPGC-ul si folosea oamenii de la ajutorul social. As fi considerat normal ca acesti oameni sa fie acum la salubritate”, a declarat Gabriel Nastea.
Pana la rezolvarea tuturor acestor probleme primaria e buna de plata iar argesenii sunt buni sa stea in mizerie desi traiesc intr-un municipiu cu pretentii europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.