Peste 400 de copaci taiati fraudulos de o firma harghiteana la Altana

Este vorba de sute de arbori de carpen si stejar. Lemnul a fost confiscat si predat ocolului silvic Agnita.camion cu lemne

Aparatura medicala de 35.000 de lei furata din spital

In urma unui control efectuat in partida de exploatare forestiera de pe raza localitatii Altana, judetul Sibiu, apartinand Ocolului Silvic Agnita, de catre politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Sibiu, Serviciul Ordine Publica, Compartimentul Delicte Silvice, impreuna cu reprezentanti ai I.T.R.S.V. Brasov pe linie de silvicultura, au fost identificati, pe raza localitatii Altana, un numar de 408 arbori esenta carpen si stejar, proveniti din partida respectiva. In urma investigatiilor efectuate s-a stabilit faptul ca in jurul datei de 22 iunie, angajatii unei societati comerciale cu sediul in localitatea Lupeni, judetul Harghita, la indicatiile administratorului societatii, H. Francisc, au taiat fara drept un numar de 408 arbori esenta carpen si stejar, din partida de exploatare forestiera de pe raza localitatii Altana, fara a detine autorizatie de exploatare”, spune Adela Negoi de la IPJ Sibiu.

Confiscate prin lege
Cioatele rezultate in urma taierii ilegale au fost identificate, inventariate si masurate, iar materialul lemnos a fost recuperat in totalitate si dat in custodia Ocolului Silvic Agnita. „Cercetarile sunt continuate de catre lucratorii Serviciului Ordine Publica sub aspectul savarsirii infractiunii de taiere fara drept de arbori din fondul forestier, fapta prevazuta si pedepsita de art. 108 din Legea 46/2008”, a mai spus Adela Negoi.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *