Pichet impotriva “parlamentarilor vanatori”

Aproximativ 70 de membri ai unor organizatii neguvernamentale au pichetat, ieri, sediul Parlamentului Romaniei, cerand astfel senatorilor si deputatilor sa nu aprobe vanatoarea in rezervatiile naturale.

legea vanatorii
Zecile de ecologisti au expus pancarte cu mesaje impotriva proiectului de lege, aflat in prezent pe agenda comisiilor Camerei Deputatilor, dupa ce a trecut cu unanimitate de plenul Senatului in al doilea ciclu legislativ, primul incheindu-se cu refuzul presedintelui de a-l promulga.

Participantii la protest purtau tricouri pe care erau desenate tinte si urme de animale si scrise mesaje impotriva legiferarii vanatorii in parcurile nationale, ariile protejate si chiar in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii.

Korodi, de partea ecologistilor

Protestatarilor li s-a alaturat ministrul Mediului, Attila Korodi, care s-a declarat, de asemenea, impotriva proiectului de lege.

“Este esential ca anumite zone de pe teritoriul tarii sa ramana inchise complet vanatorii. Sigur, pentru situatiile exceptionale in care – fie din motive de dezechilibru natural, fie pe considerente sanitar-veterinare – omul trebuie sa intervina pentru a diminua o populatie de specie de animal salbatic, putem gasi solutiile legale, ele concretizandu-se intr-un amendament pe care Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile il va transmite, zilele urmatoare, la comisiile de mediu si agricultura din Camera Deputatilor”, a declarat Korodi.

Protestul s-a incheiat dupa o ora, cand cei prezenti au lasat cateva mii de semnaturi atasate unei petitii prin care li se cere parlamentarilor sa nu aprobe proiectul in forma sa actuala.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente