Lesuri de animale, arse langa Retezat

Primaria orasului Uricani din judetul Hunedoara a primit o sesizare din partea localnicilor din zona Valea de Brazi (Firizoni)-Uricani, care reclamau faptul ca pe partea stanga a Drumului National 66A si a raului Jiul de Vest sunt depozitati mai multi saci “pe care este inscriptionata denumirea Proteina Animala, cu urme de sange si mirosuri puternice de putrefactie si descompunere”.
resturi de animale
In urma inspectarii zonei, reprezentantii administratiei locale au descoperit, la intrarea in Parcul National Retezat, o magazie de tabla si un recipient de gaz, fara autorizatie de construire. Instalatia era utilizata pentru incinerarea deseurilor animaliere. Societatea care a construit incineratorul – SC Profesional Medic SRL – a fost amendata cu suma de 100.000 de lei.

Un incinerator de deseuri animaliere a fost ridicat la poarta de intrare in Parcul National Retezat

Societatea comerciala care a construit instalatia de incinerare, fara a solicita aprobare, a fost amendata cu suma de 100.000 de lei.

Cetatenii din zona Valea de Brazi (Firizoni)-Uricani au sesizat autoritatile locale, dupa ce au descoperit ca, pe partea stanga a Drumului National 66A si a raului Jiul de Vest, sunt depozitati mai multi saci “pe care este inscriptionata denumirea Proteina Animala, cu urme de sange si mirosuri puternice de putrefactie si descompunere”.

“Ne-am deplasat la fata locului, unde am gasit o magazie de tabla si un recipient de gaz, fara autorizatie de construire. Pe malul apei erau depozitati niste saci din care iesea un miros greu, intepator si toxic. Am anuntat Garda de Mediu, Inspectia Sanitara si ceilalti factori de decizie pe linie de protectie a mediului si am aplicat o amenda de un miliard de lei vechi.

In plus, constructiile de acolo trebuie demolate si terenul trebuie adus la starea initiala, deoarece nu au obtinut din partea noastra avizele necesare construirii depozitului respectiv”, a declarat primarul orasului Uricani, Danut Buhaescu.

“Putea sa ne dea doar un avertisment”

De cealalta parte, reprezentantii firmei amendate – SC Profesional Medic SRL – sustin ca au toate autorizatiile de construire si, in consecinta, au fost sanctionati degeaba.

“Aveam cam toate avizele necesare obtinute, mai urma sa luam si avizul de la Apele Romane. Se stia ca dorim sa infiintam o firma al carei principal domeniu de activitate il reprezinta arderea deseurilor provenite din abatoarele de animale. In acest scop am achizitionat un cuptor in valoare de 500 de milioane de lei vechi, din Anglia, care nu polueaza si care nu emana niciun fel de miros.

Cat despre amenda, aceasta este mult prea mare si cred ca este o gluma, fiind enorm de mare pentru o nimica toata. Putea sa ne dea doar un avertisment”, a declarat purtatorul de cuvant al societatii Profesional Medic SRL, Constantin Corbeanu.

Localnicii au sesizat autoritatile dupa ce au gasit mai multi saci de deseuri animaliere

Amendati si de Politia Sanitar-Veterinara

Aceeasi firma a fost amendata si de Politia Sanitar-Veterinara pentru “transport ilegal de produse perisabile”, dupa ce o masina a respectivei societati a fost depistata pe Defileul Jiului (n.r. – in urma sesizarilor unor proprietari de moteluri care au simtit un miros insuportabil si au banuit ca deseurile vor fi aruncate in Parcul National Defileul Jiului) transportand fara actele necesare pui descompusi proveniti de la un abator din Targu Jiu.

Totodata, politistii din localitate au demarat o ancheta pentru a stabili daca se intrunesc elementele unei infractiuni penale.
incinerator pentru resturi animaliere
“Am demarat o ancheta sa vedem ce se intampla acolo si daca sunt si aspecte de natura penala vom lua masurile ce se impun. Stim pana acum ca persoana respectiva are o societate co-merciala si spune ca s-ar ocupa de arderea rezi-du-urilor, dar nu are nicio auto-rizatie”, a declarat seful Politiei Uricani, subcomisar Danut Mocanu.

Societatea Profesional Medic SRL a ridicat instalatia de incinerare in imediata apropiere a rezervatiei naturale

Amenda-record pentru Valea Jiului

Sanctiunea data de Primaria Uricani este un record pentru Valea Jiului, amenda de 100.000 de lei (1 miliard de lei vechi) fiind cea mai mare din ultimii cinci ani.

Societatea amendata pentru ridicarea unei instalatii de incinerare pe malul unui rau, in apropierea unei rezervatii naturale – SC Profesional Medic SRL – are dreptul de a contesta amenda aplicata de autoritatea locala.

Am gasit o magazie de tabla si un recipient de gaz, fara autorizatie de construire, iar pe malul apei erau depozitati niste saci din care iesea un miros greu, intepator si toxic

Danut Buhaescu, primarul orasului Uricani

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente