MUNICIPALITATEA DA O HALCA DE DOUA HECTARE DIN PARCUL TINERETULUI
Cazul Constanda, tras la indigo: Consiliul General al Capitalei are astazi pe ordinea de zi retrocedarea a peste 20.000 mp in favoarea Marioarei Micsunescu in Parcul Tineretului. „Lucrarea” a demarat in 2003, sub mandatul lui Traian Basescu, si aceeasi judecatoare – Camelia Sprinceana – care l-a improprietarit in Parcul Bordei pe Constanda semneaza decizia de „daruire” a Parcului Tineretului.
Reteta „Bordei” distruge rind pe rind zonele verzi ale Bucurestiului. Marioara Micsunescu, aceasta Constanda a Parcului Tineretului, a obtinut un schimb de terenuri cu Primaria Capitalei, primind peste 20.000 de metri patrati pe spatiul verde. Tunul imobiliar a fost dat cu ajutorul unei decizii irevocabile, data de aceeasi judecatoare Camelia Sprinceana, care a decis transformarea Parcului Bordei intr-un cartier
rezidential.
Consilierii generali ai Capitalei sint obligati astazi sa voteze un schimb de terenuri intre doua spatii verzi. Motivul? O decizie definitiva si irevocabila pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti in iunie anul trecut, prin care o anume Marioara Micsunescu, proprietar a 20.107 metri patrati de teren in inima Parcului Tineretului, primeste la schimb o suprafata identica la marginea acestuia. Poate va intrebati cum a obtinut doamna Micsunescu o decizie definitiva si irevocabila pentru un teren spatiu verde? Simplu. Prin reeditarea scenariului „Bordei”, cu personaje, cu tot. Hotarirea judecatoreasca a fost data de aceeasi Camelia Sprinceana, cea care a decis si distrugerea Parcului Bordei. Decizia a fost pronuntata cu numai trei zile inainte de cea care i-a dat dreptul lui Constanda sa construiasca in Parcul Bordei. Si coincidentele nu se opresc aici.
In 2003, pe vremea cind la conducerea Primariei Capitalei se afla actualul presedinte Traian Basescu, Marioara Micsunescu a inceput sa adune, la preturi de nimic, teren dupa teren de la fosti proprietari ai Parcului Tineretului. Oameni care de unii singuri n-ar fi reusit niciodata sa incheie o afacere avantajoasa cu Primaria Capitalei.
De altfel, mai sint si alti proprietari in Parcul Tineretului care asteapta inca un raspuns de la municipalitate. Ce n-au reusit ei a facut rapid doamna Micsunescu.
Din decembrie 2003 si pina in ianuarie 2006, femeia a cumparat cinci parcele din Parcul Tineretului. Si nu le-a cumparat degeaba.
AJUTOR DE LA CONSILIERI. La 20.10.2005, dupa ce afacerista noastra era plina de terenuri in Tineretului, consilierii generali au aprobat o hotarire prin care marginea parcului devenea „zona destinata relocarii terenurilor ce au fost retrocedate in interiorul spatiului verde”. Practic, prin aceasta decizie a alesilor locali, Marioara Micsunescu a impuscat doi iepuri deodata: a ramas proprietar in parc si si-a comasat toate parcelele imprastiate in zona verde, obtinind un teren unitar intins pe o suprafata de 20.107 metri patrati. Afacere, nu gluma! Prin aducerea proprietatii la marginea parcului, doamna Micsunescu si-a marit semnificativ sansele de a transforma zona verde intr-un cartier de lux.
SMECHERIE. Micsunescu a reusit printr-o hotarire de consiliu sa-si comaseze parcelele din Tineretului intr-un singur loc
Cireasa de pe tort a fost pusa insa de Curtea de Apel Bucuresti. Invocind hotarirea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, amintita mai sus, judecatorii: Camelia Sprinceana, Rodica Voicu si Gheorghe Grecu au fost de partea Marioarei Micsunescu, asa cum au fost si de partea lui Costica Constanda.
INSISTENTI. Dupa ce a obtinut decizia definitiva si irevocabila, proprietara a doua hectare din Parcul Tineretului a inceput sa someze Consiliul General, pentru punerea in aplicare a hotaririi judecatoresti. Ba mai mult, ea i-a atentionat pe alesii locali sa nu cumva sa dea altcuiva spatiul verde „relocat improprietaririi” din Tineretului. Somatiile ei au in spate si greutatea financiara a unor despagubiri. Ca si in cazul Constanda, cind acesta a obtinut din banii bucurestenilor despagubiri de 17 milioane de euro, si aici doamna Micsunescu poate primi penalitati de intirziere de 100 lei/zi, din acelasi buget.
CAZUL BORDEI
„Un judecator corupt, mai multi judecatori corupti nu au respectat acest act (n.r. – Planul Urbanistic General). Judecatorul s-a transformat in Consiliul General al Municipiului Bucuresti si a spus: -Consiliul General al Municipiului Bucuresti, care ii reprezinta pe acesti doua milioane si jumatate de bucuresteni. Nu dau doi bani pe el!”
Traian Basescu – presedintele Romaniei
Spranceana
Judecatorul Camelia Sprinceana nu se afla la prima „nominalizare” in presa, o data cu dosarul Tineretului. Magistratul s-a aflat anul trecut in centrul scandalului Bordei, prin pronuntarea hotaririi care i-a dat dreptul lui Costica Constanda sa contruiasca in zona verde. Renumele sau este strins legat si de faptul ca a fost ani intregi sotia controversatului afacerist Samir Sprinceana. Casatoria celor doi s-a destramat in 2006, in mijlocul anchetei desfasurate de procurorii DIICOT impotriva craioveanului. Samir Sprinceana a fost arestat preventiv, sub acuzatia prejudicierii statului cu peste 600 de miliarde de lei vechi, prin rambursari ilegale de TVA. Judecatoarea a intentat divort si a cerut mutarea sa imediata de la cea mai importanta instanta craioveana. A ales sa-si pastreze insa numele de familie. Printr-o decizie a CSM, Camelia Sprinceana a ajuns astfel sa lucreze la Curtea de Apel Bucuresti.
Negustoreasa
Marioara Micsunescu nu este o novice in afacerile cu teren, ba din contra, acestea fiind punctul ei forte. Ca si in cazul Costica Constanda, doamna Micsunescu achizitioneaza terenuri la preturi de nimic si apoi le vinde pe sume de zeci de ori mai mari. Avind relatii in mai toate domeniile, atit administrative, cit si juridice, negustoreasa a pus mina pe multe spatii plasate in zone importante ale Capitalei. Spre deosebire de Constanda, care n-are nici o firma, ea are mai multe societati, in unele fiind asociata cu romano-elvetianul Octavian Ionescu, implicat intr-un scandal de mita. Marioara Micsunescu, nascuta intr-o comuna din Calarasi, in virsta de 50 de ani, este actionara la Vlad Exim SRL, Omu Mountain Resort SA, unde este asociata cu Octavian Ionescu, Simply Comp SRL si Vladimar 2002 SRL, Safe Act SRL, Marexim 2002 SRL, Total MM Com SRL si Vlamir Proconstruct SRL.
Sursa: Jurnalul National