Mistre?ii moldoveni, cuprin?i de angoas?. Moldsilva a decis s?-i dea pe mâna vân?torilor

Mistretii moldoveni, cuprinsi de angoasa. Moldsilva a decis sa-i dea pe mana vanatorilor

Sarbatoare mare pentru vanatori. Astazi a fost dat startul singurului tip de vanatoare de trofeu din Moldova – de mistreti. Agentia Moldsilva ofera autorizatii pentru recoltarea a 433 de animale, pana la sfarsitul anului. Costul unei autorizatii pentru un mistret este de 2500 de lei. Vanatoarea in ariile administrate de Moldsilva este permisa doar sambata…

Citește mai departe

Scandal pe iepurii de camp

Pe motivul protejarii acestei specii, Ministerul Mediului a emis un Ordin prin care interzice capturarea iepurilor vii in scopul vanzarii la export • decizia afecteaza serios bugetul asociatiilor de vanatoare, ce faceau bani frumosi din vanzarea acestor iepuri • AJPVS Braila pierde zeci de mii de euro in actualul sezon de vanatoare • „E un…

Citește mai departe
Campanii privind protec?ia mediului

Ziua Europeana a Parcurilor, 24 mai

Federatia Europeana a Parcurilor, EUROPARC Federation, a lansat in 1909 “Ziua Europeana a Parcurilor” cu scopul de a ilustra importanta ariilor naturale europene. Pe intreg cuprinsul continentului, celebrarea Zilei Europene a Parcurilor a inceput sa fie sarbatorita la data de 24 mai de catre administratorii de parcuri, ONG-uri, precum si de institutii guvernamentale de protectia mediului….

Citește mai departe

Dezastru la Somos: silvicultorii au scos arborii din radacini pe o distanta de aproximativ 12 kilometri

Dupa cum va informam in numerele trecute ale ziarului nostru, angajatii Directiei Silvice Arad (DSA), institutie condusa de Teodor Tigan, provoaca un adevarat dezastru in padurea de la Somos. Desi padurea face parte din Situl Natura 2000 ROSPA 0015 Campia Crisului Alb si Negru, fiind vorba astfel despre o arie protejata, silvicultorii scot din radacini…

Citește mai departe

Albania interzice complet vanatoarea timp de doi ani, dupa disparitia mai multor specii

Albania va interzice vanatoarea pe teritoriul sau pentru o perioada de doi ani pentru a proteja fauna de braconajul care a facut ca mai multe specii sa dispara sau sa fie amenintate de extinctie, a anuntat astazi ministrul albanez al mediului, Lefter Koka. Suntem obligati sa adoptam masuri severe pentru a proteja speciile salbatice amenintate…

Citește mai departe

Italian prins la braconaj. Avea asupra lui de 5.392 ciocarlii moarte, noua prepelite, doua potarnichi, trei iepuri si un soim

Un cetatean italian a fost prins la braconaj de politistii din cadrul Directiei arme, explozivi si substante periculoase din Bucuresti si Ialomita. Acesta intermedia partide de vanatoare si detinea ilegal 5.392 ciocarlii moarte, noua prepelite, doua potarnichi, trei iepuri si un soim, precizeaza IGPR intr-un comunicat de presa. Pasarile ucise proveneau de la vanatorile organizate…

Citește mai departe

Se la inceputul anului viitor, abatoarele nu vor mai putea functiona fara personal certificat

Uniunea Europeana (UE) va impune reguli mai stricte pentru autorizarea si functionarea abatoarelor. Astfel, de la inceputul anului viitor, abatoarele nu vor mai putea functiona fara personal certificat. Conform noului regulament al UE, incepind cu data de 1 ianuarie 2013, personalul implicat in realizarea operatiunilor cuprinse intre debarcare si singerare, precum si persoana responsabila cu…

Citește mai departe

Noi prevederi de la 1 ianuarie 2013. Abatoarele, obligate sa aiba un responsabil cu bunastarea animalelor

Reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) au anuntat ca, incepand cu data de 1 ianuarie 2013 se vor aplica prevederile Regulamentului Consiliului 1099/2009/CE privind protectia animalelor in momentul uciderii, in vigoare de la sfarsitul lui 2009. Conform prevederilor acestui regulament, statele membre au obligatia de a se asigura ca operatorii economici…

Citește mai departe

Miracolul de la Copsa Mica

2010 a fost primul an din istoria postdecembrista a orasului Copsa Mica in care valorile limita de poluare nu au mai fost depasite. Potrivit Agentiei Regionale de Protectia Mediului Sibiu, primele efecte sunt reprezentate de reaparitia in zona a unor animale salbatice si a albinelor. 2011 In Copsa Mica, acoperisurile negre ale caselor, oile mereu…

Citește mai departe
Noua lege a vânătorii, contestată de AGVPS

Noua lege a vanatorii, contestata de AGVPS

Legea vanatorii a fost modificata, ieri, printr-o ordonanta de urgenta. Cele 1.400 de asociatii carora le expira contractele in luna decembrie contesta noua forma care a trecut de Guvern si o declara ,,neconstitutionala”. Potrivit motivarii, schimbarea legii a fost impusa de o directiva a UE, pentru protejarea unor specii, dar si pentru ca doua treimi…

Citește mai departe

Funeralii buddhiste pentru animale

Un calugar imbracat cu binecunscuta roba portocalie, o familie indoliata rugandu-se in liniste in fata unui crematoriu. O imagine deloc iesita din comun in Bangkok. Numai ca, decedatul este, de data aceasta, un caine. Iubitorii de animale din capitala thailandeza vin la templul Toey Nai, de la malul raului Chao Phraya, pentru a marca, prin…

Citește mai departe

La Corbu se deschide primul Zoo privat

Primul parc zoologic privat din Dobrogea se va inaugura de Ziua Copilului, in comuna constanteana Corbu. Intr-un spatiu special amenajat vor fi expuse zeci de specii de animale salbatice si domestice de rasa, dar si pasari. La Corbu Park Zoo pot fi admirati ponei shetland si apaloosa, capra pitica olandeza, oi quessant, iepuri din rasele…

Citește mai departe

Cum sa cresti iepuri si porumbei de lux

Zeci de animale mici, dar foarte valoroase sunt expuse si astazi de Asociatia Crescatorilor de Porumbei si pasari de curte. Stapanii exemplarelor medaliate la competitiile columbofile povestesc modul in care reusesc sa creasca pasari evaluate la sute de euro. Aradenii care si-au rezervat cateva ore de weekend pentru a ajunge la fost Cantina a Vagoanelor…

Citește mai departe