Funeralii buddhiste pentru animale

Un calugar imbracat cu binecunscuta roba portocalie, o familie indoliata rugandu-se in liniste in fata unui crematoriu. O imagine deloc iesita din comun in Bangkok. Numai ca, decedatul este, de data aceasta, un caine.funeralii budiste

Iubitorii de animale din capitala thailandeza vin la templul Toey Nai, de la malul raului Chao Phraya, pentru a marca, prin ritualuri complete de inmormantare, trecerea in nefiinta a patrupedului care le-a fost alaturi. Ceremonia, oficiata de un preot buddhist, incepe cu cateva rugaciuni, continua cu o incinerare de doua ore si se incheie cu o calatorie in josul raului, pentru imprastierea cenusei.

Intr-o capitala cu 15 milioane de oameni, unde problema spatiului in cimitire este din ce in ce mai stringenta, tot mai multe persoane apeleaza la solutia incinerarii animalelor, spune Sampao Yampradit, un iubitor de animale in varsta de 79 de ani, care, de 7 ani, oficiaza astfel de inmormantari.

Obiceiul de a incinera caini si pisici dateaza din urma cu zece ani, dar, patrupedele au inceput sa aiba parte de funeralii complete de foarte putin timp. In prezent, la templul thailandez au loc chiar si 15 astfel de ceremonii in fiecare zi, iar „clientii” nu sunt doar caini si pisici, ci si broaste testoase, pesti, iepuri sau maimute.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *