Albania interzice complet vanatoarea timp de doi ani, dupa disparitia mai multor specii

Albania interzice complet vanatoarea timp de doi ani dupa disparitia mai multor specii
Albania interzice complet vanatoarea timp de doi ani dupa disparitia mai multor specii

Albania va interzice vanatoarea pe teritoriul sau pentru o perioada de doi ani pentru a proteja fauna de braconajul care a facut ca mai multe specii sa dispara sau sa fie amenintate de extinctie, a anuntat astazi ministrul albanez al mediului, Lefter Koka. Suntem obligati sa adoptam masuri severe pentru a proteja speciile salbatice amenintate de disparitie din cauza vanatorii ilegale, a explicat Koka.

Ceea ce s-a intamplat deja de doua decenii cu fauna din Albania este un adevarat masacru, a subliniat el, citat de AFP. Pedepsele pentru cei care vor incalca acest moratoriu, in special amenzi severe, vor fi adoptate pana la jumatatea lui februarie, data la care legea va intra in vigoare. Potrivit unui raport formulat de Ministerul albanez al Mediului, numarul de vulpi, iepuri si prepelite salbatice a scazut cu 30 pana la 50%, iar ursul brun, fazanul si vulturii au disparut complet din muntii tarii. Incapacitatea autoritatilor de a stapani vanatoarea si comertul ilegal de animale salbatice se afla la originea acestui masacru de netolerat, a remarcat Astrit Beko, responsabil al unei asociatii de vanatori albanezi.

Conform politiei locale, in aceasta tara cu circa 3 milioane de locuitori, exista in jur de 75.000 de arme de vanatoare inregistrate in mod legal, dar, potrivit unor surse concordante, exista multe altele ce se afla in mainile populatiei si care nu sunt declarate. Moratoriul asupra vanatorii este valabil si pentru vanatorii straini, noteaza AFP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *