Prospectiuni SA a finalizat proiectul 3D Transilvania Sud, pentru Romgaz

Prospectiuni SA a finalizat proiectul 3D Transilvania Sud, pentru Romgaz
Prospectiuni SA a finalizat proiectul 3D Transilvania Sud, pentru Romgaz

Compania Prospectiuni a finalizat, la sfarsitul anului trecut, lucrarile de achizitie de date seismice 3D pentru SNGN Romgaz SĂ, in regiunea Transilvania, in cadrul unui proiect care s-a intins pe perioada a opt luni.

Compania a efectuat lucrari pe raza a 60 de localitati din judetul Sibiu, suprafata prospectata fiind de aproximativ 900 kmp.

“Incheierea cu succes a proiectului 3D Transilvania Sud reprezinta o noua confirmare a calitatii serviciilor, a angajamentului privind respectarea mediului si a colaborarii excelente avute cu populatia locala. Zona Mediasului este o regiune cu traditie in explorarea si exploatarea gazelor conventionale. Ne bucuram ca prezenta noastra in regiune a adus beneficii economiei locale, prin generarea unor noi locuri de munca, inchirierea spatiilor, achizitia de materiale etc., si ca rezultatele echipei au contribuit la o cunoastere aprofundata a resurselor naturale ale tarii”, a afirmat Gehrig Schultz, CEO Prospectiuni.

In cadrul acestui proiect, Prospectiuni a folosit metode standard de achizitie a datelor seismice. Acestea au constat, in principal, in generarea de unde elastice si inregistrarea lor, prin folosirea geofonilor si a statiilor telemetrice, realizandu-se, astfel, o ‘ecografie a pamantului’.

‘Absolut nicio cladire, casa sau altfel de imobil nu au fost afectate de tehnicile folosite de companie’, mentioneaza comunicatul.

Pentru finalizarea lucrarilor, compania a semnat cu toate primariile acorduri de incheiere a proiectului, fara a afecta productia agricola. In acelasi timp, Prospectiuni a inregistrat aproximativ 1.800 de intelegeri cu proprietarii privati, pentru permiterea accesului temporar pe terenurile acestora.

‘Este un proiect care ne da speranta ca lucrurile vor reintra in firescul lor si care ne aduce cu un pas mai aproape de independenta energetica a Romaniei. Prospectiuni este o companie romaneasca de traditie, care si-a desfasurat cea mai mare parte a activitatii pe plan intern, ceea ce inseamna o buna cunoastere atat a terenului pe care opereaza, cat si a culturii locale’, a completat Schultz.

Prospectiuni SA este o companie romaneasca de traditie, cu peste 64 de ani de experienta in industria de petrol si gaze din Romania, si un important furnizor international de servicii geologice si geofizice. Sediul central din Bucuresti permite o localizare strategica, pentru a oferi servicii in Europa Centrala, de Sud si de Est, precum si in Orientul Mijlociu si Africa de Nord.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente