Poluarea pune bete in roate ciclismului urban

    Poluarea pune bete in roate ciclismului urban
    Poluarea pune bete in roate ciclismului urban

    Cercetatorii de la Trinity College arata ca ciclismul in conditiile mentionate este nefast pentru inima si plamani din cauza absorbtiei de particule fine.

    Si pietonii sunt expusi acelorasi riscuri, insa intr-o masura mai mica, pentru ca fac un efort mai mic.

    In 2011, un alt studiu realizat de Universitatea din Londra arata ca ciclistii din mediul urban inhaleaza importante cantitati de carbon negru, relateaza Agerpres.

    Orasenii care merg la serviciu pe bicicleta prezinta o cantitate de carbon in plamani de 2,3 ori mai mare decat pietonii.

    Carbonul negru poate duce la tulburari pulmonare, provoca suferinte respiratorii si crize cardiace.

    De asemnea, intr-un ghid al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), se arata ca locuitorii oraselor in care aerul este puternic poluat sufera in numar mai mare de cardiopatii, probleme respiratorii si cancer pulmonar decat cei din orasele in care aerul este mai curat.

    In luna octombrie a anului trecut, OMS a decis sa considere cancerigena poluarea aerului exterior, existand suficiente dovezi care indreptatesc afirmatia ca poluarea aerului exterior declanseaza cancerul pulmonar.

    Ca solutii se recomanda evitarea zonelor cu trafic intens, alegerea, daca se poate, unor ore de iesit cand traficul este redus si evitarea circularii in spatele autobuzelor si camioanelor care au motoare pe motorina.

    Din pacate, mastile impotriva poluarii nu sunt prea eficiente, intrucat majoritatea particulelor sunt prea fine ca sa poata fi filtrate.

    Cu toate acestea, mersul pe bicicleta are mai multe avantaje decat dezavantaje.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *