stonehemp green homes

Premieră în România: O casă din cânepă, în construcție la Sibiel

Clădirile izolate cu cânepă devin din ce în ce mai populare în România. Din vara acestui an, însă, vom avea pentru prima dată pe piața românească o clădire construită chiar din cânepă. Va fi ridicată conform criteriilor caselor verzi și va obține certificarea Green Homes din partea Romania Green Building Council. Aflați cine sunt cei…

Citește mai departe

Societatea civila solicita Ministerului Mediului sa nu sustina incineratoarele de deseuri municipale

Cea mai mare organizatie internationala care militeaza pentru alternative la incineratoarele de deseuri, Alianta Globala pentru Alternative la Incineratoare (GAIA), formata din peste 900 de organizatii si prezenta in 100 de tari, sustine lupta romanilor pentru solutii alternative sigure, sustenabile si echitabile in gestionarea deseurilor.  Organizatiile au transmis astazi catre Ministerul Mediului o scrisoare deschisa, alaturi…

Citește mai departe

Norvegia restrictioneaza circulatia masinilor. Vehiculele diesel vor fi interzise in timpul varfurilor de poluare

Primaria din Oslo va adopta o masura de urgenta prin care circulatia vehiculelor cu motoare diesel va fi interzisa in perioadele de varf de poluare, a anuntat seful departamentului de mediu si transporturi. Vehiculele cu motoare electrice sunt deja raspandite in Norvegia „Este inadmisibil ca parintii sa spuna ca prefera sa-si tina acasa copiii care…

Citește mai departe

Cele mai poluate judete din Romania

In 27 de judete si in Municipiul Bucuresti sunt depasiri constante ale plafonului maxim de poluare cu pulberi in suspensie, conform masuratorilor oficiale efectuate anul trecut si date luni publicitatii, printr-un ordin publicat in Monitorul Oficial. Pulberile in suspensie, generic numite „praf”, sunt unul dintre cei 10 indicatori prin care se determina, oficial, gradul de…

Citește mai departe

    Poluarea pune bete in roate ciclismului urban

    Cercetatorii de la Trinity College arata ca ciclismul in conditiile mentionate este nefast pentru inima si plamani din cauza absorbtiei de particule fine. Si pietonii sunt expusi acelorasi riscuri, insa intr-o masura mai mica, pentru ca fac un efort mai mic. In 2011, un alt studiu realizat de Universitatea din Londra arata ca ciclistii din…

    Citește mai departe
    Masurile pentru reducerea poluarii fonice din Cluj: geamuri mai bune, city bus si tarife mari de parcare in zona aglomerata

    Aproape 90% dintre europenii care stau la oras sunt expusi unui nivel de poluare peste limitele recomandate

    Aproape 90% dintre europenii care stau la oras sunt expusi unui nivel de poluare cu particule si unei concentratii de ozon care depasesc nivelurile recomandate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). Avertismentul vine din partea Agentiei Europene de Mediu (EEA), citate de agentia de presa a statului. “O mare parte din populatie nu traieste intr-un…

    Citește mai departe

    Capitala Chinei se confrunta cu un nivel al poluarii fara precedent

    Scolile din Beijing, capitala Chinei, si-au suspendat luni activitatile in aer liber in timp ce spitalele sunt asaltate de locuitorii care acuza probleme respiratorii din cauza aerului poluat din acest oras, renumit pentru smogul sau permanent, dar care in ultimele zile a atins niveluri record, relateaza Associated Press. Autoritatile locale au cerut fabricilor sa-si diminueze…

    Citește mai departe

    Fumatul in masina creste poluarea de trei ori fata de nivelul acceptat de OMS

    Fumatul in masina determina un nivel de poluare cu particule fine de trei ori mai mare decat cel maxim prevazut de OMS pentru calitatea aerului interior, arata un studiu publicat marti si mentionat de AFP. Acest nivel poate afecta sanatatea copiilor pasageri, spun autorii studiului condus de dr. Sean Semple de la Universitatea din Aberdeen…

    Citește mai departe

    Raportul pe anul 2012 al Agentiei Europene de Mediu arata ca o treime dintre locuitorii europeni din mediul urban sunt expusi poluarii

    Raportul pe anul 2012 al Agentiei Europene de Mediu arata ca aproape o treime dintre locuitorii europeni din mediul urban sunt expusi poluarii, efectele asupra sanatatii cetatenilor UE fiind extrem de daunatoare. „Acest raport ne reaminteste, la momentul oportun, cat de importanta este calitatea aerului pentru sanatatea cetatenilor nostri. Iata de ce doresc ca 2013…

    Citește mai departe

    Principala cauza a stopului cardiac nu este reprezentata de exercitii fizice intense sau stres, ci de gradul de poluare a aerului inhalat

    Principala cauza a stopului cardiac nu este reprezentata de exercitii fizice intense sau stres, ci de gradul de poluare a aerului inhalat. Specialistii au constatat ca, cu cat petreci mai mult timp in trafic, fie ca pieton fie ca sofer, cu atat esti mai predispus la infarct. Aerul poluat contine micro-particule de praf si funingine, potrivit Daily…

    Citește mai departe

    O singura statie de monitorizare a plouarii cu praf in aerul din Bucuresti, „si aia stricata de o luna jumate

    Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a povestit joi la o dezbatere cum, interesat de modul in care se masoara nivelul de poluare cu praf din aerul Bucurestiului, a ajuns la „un profesor batran” care i-a spus ca in Capitala exista o singura statie de monitorizare, „si aia stricata de o luna jumate”. Oprescu a vorbit despre…

    Citește mai departe

    Brasovenii, inecati de fum

    Un incendiu care a izbucnit la groapa de gunoi a orasului a facut ca Brasovul sa fie inghitit in fum. In ciuda interventiei de amploare a pompierilor, focarele din mormanul de gunoi nu au fost nici acum lichidate. Focul a izbucnit vineri, in jurul pranzului. Pompierii au avut dificultati din cauza lipsei de presiune a…

    Citește mai departe

    Cancerul pandeste la piscina

    Un nou studiu arata ca dezinfectantii reactioneaza cu lotiunile de protectie solara si transpiratia, formand un cocktail toxic de chimicale. Activitatile de vara, inotul in piscina sau expunerea la soare, chiar si cu umbrela, pot fi foarte periculoase pentru sanatate. Dezinfectantul utilizat pentru a mentine curata apa din piscina poate reactiona, de asemenea, cu urina…

    Citește mai departe

    OMS: Norul de cenusa nu are niciun efect asupra sanatatii, momentan

    Norul de cenusa vulcanica provenit din Islanda nu are, pentru moment, niciun efect asupra sanatatii, cu exceptia persoanelor care se afla in apropierea vulcanului, a asigurat marti un expert al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Carlos Dora, specialist in epidemiologie si mediu inconjurator, noteaza AFP. Numai in apropierea vulcanului trebuie sa fie luate masuri de precautie…

    Citește mai departe

    Terapeutica: Gutuia, remediu pentru afectiunile cronice

    Datorita substantelor active importante pe care le contine – hidrati de carbon, provitamina A, vitaminele B1, B2, B6, C, E, PP, precum si minerale – gutuia are proprietati terapeutice valoroase: este astringenta, emolienta, digestiva, tonica si expectoranta. Din fructele ajunse la maturitate, bine coapte, putem prepara tonice pentru afectiuni digestive sau respiratorii. Gutuia stimuleaza pofta…

    Citește mai departe

    Tarile africane, premiate pentru proiecte ecologice

    Saptamana trecuta, „Ashden Awards” (premii anuale oferite de Marea Britanie pentru tarile in dezvoltare sau care prezinta proiecte legate de protejarea mediului inconjurator) a oferit premii pentru 2 proiecte africane care reprezinta o reala inspiratie pentru modalitatea in care energia locala sustinuta poate face diferenta. O companie din Uganda care produce brichete din deseurile agricole…

    Citește mai departe

    Asociatii de protectie a mediului din trei judete acuza Kronospan de incalcarea legislatiei de mediu

    Trei asociatii de protectie a mediului din Brasov, Cluj si Sebes au acuzat, marti, in cadrul unei conferinte de presa, autoritatile si firma Kronospan de incalcarea legislatiei de mediu, in timp ce societatea respinge toate acuzatiile, transmite corespondentul NewsIn. Asociatia „Brasovul Verde”, Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu Cluj si Centrul Independent pentru Protectia…

    Citește mai departe

    Despre Astm

    Ce este astmul? Astmul este o afectiune cronica a plamanilor caracterizata prin probleme respiratorii recurente cum ar fi: lipsa de aer, respiratie suierata, apasare in piept si tuse. In timpul unei respiratii normale fluxul de aer intra si iese liber din plamani. Atunci cand astmul nu este controlat, caile respiratorii sunt inflamate si edematiate. Ele…

    Citește mai departe

    Protejarea animalului de companie, un motiv pentru a renunta la fumat

    Fumatorii ar fi mult mai motivati sa renunte la fumat pentru binele animalului preferat decat pentru binele lor – propria sanatate -, potrivit unui sondaj realizat in Statele Unite, ale carui rezultate au fost publicate in revista Tobacco Control. Efectele fumatului pasiv asupra omului sunt cunoscute deja. Au fost realizate, de asemenea, studii despre efectele…

    Citește mai departe

    Temperaturile din ce in ce mai ridicate din timpul verii cresc riscul pentru boli respiratorii

    Temperaturile din ce in ce mai ridicate din timpul verii, amplificate de incalzirea globala, cresc numarul spitalizarilor pentru probleme respiratorii, potrivit unei analize a cercetatorilor italieni de la Autoritatea Locala de Sanatate din Roma, informeaza presa britanica de specialitate. Proiectul a evaluat efectele temperaturilor mari asupra numarului spitalizarilor si a concluzionat ca pentru fiecare crestere…

    Citește mai departe

    Comando de vedete verzi la Buftea

    Mihaela Radulescu a vandut la suprapret, in timpul „Galei Verzi”, apa chioara, aer pur si pamant simplu. Banii stransi vor fi folositi in scop ecologic. Mihaela Radulescu s-a jucat cu focul la finalul „Galei Verzi”. Vedete care dau bine la camera, reprezentanti ai marilor companii care dau bani pentru protectia mediului, fete regale si oameni…

    Citește mai departe