Japonia, afectata de poluarea atmosferica din China

0
621
Japonia, afectat? de poluarea atmosferic? din China
Japonia, afectată de poluarea atmosferică din China
Japonia, afectata de poluarea atmosferica din China
Japonia, afectata de poluarea atmosferica din China

Poluarea atmosferica provenind de pe teritoriul Chinei a inceput sa atinga, de cateva zile, partea de vest a Japoniei, au anuntat autoritatile japoneze, care au fost nevoite sa difuzeze instructiuni de securitate.

Nivelul maxim de poluare autorizat a fost depasit in ultimele zile, a declarat Atsushi Shimizu, un oficial de la Institutul National pentru Studii de Mediu (NIES).

„Este dificil sa se spuna cu certitudine absoluta ca aceasta provine in totalitate din China, dar este sigur ca o buna parte a poluarii atmosferice actuale provine din tari situate la vest de Japonia”, a apreciat el.

Problema cea mai ingrijoratoare este concentrarea unor particule foarte fine, care a atins pana la 50 de micrograme pe metru cub in ultimele zile, cu mult peste norma maxima autorizata, de 35 de micrograme.

Aceste particule pot proveni fie de la nisipul din deserturi chineze sau mongole, fie de la gaze de esapament si fumul emis de uzine.

„In aceasta perioada a anului, nu exista furtuni de nisip. Prin urmare, ne confruntam cu particule toxice”, afirma Shimizu, indemnand persoanele cu probleme respiratorii la o prudenta mai mare.

Ministerul japonez al Mediului a anuntat ca site-ul sau a fost luat cu asalt, in ultimele zile, de persoane care doreau sa se informeze si sa afle cum sa se protejeze.

„Accesul la pagina dedicata poluarii atmosferice este, practic, imposibil, de cateva zile, atat de multe solicitari exista, iar telefonul suna in continuu, la capatul celalalt al firului oamenii fiind foarte ingrijorati pentru sanatatea lor”, a declarat un oficial din cadrul ministerului.

Nivelul ridicat al poluarii atmosferice inregistrate la Beijing in ultima perioada a provocat un aflux de pacienti, care acuza probleme respiratorii, la spitale.

Beijingul si alte orase din nordul Chinei au fost afectate, incepand de la jumatatea lui ianuarie, de acest fenomen. In capitala, numarul cazurilor de persoane care sunt afectate de probleme pulmonare sau dificultati respiratorii a inregistrat o crestere de 20%, potrivit unei anchete a publicatiei Beijing Morning Post.

Toshihiko Takemura, un profesor de la Universitatea din Kyushu (sud-vest), care are propriul site de Internet (Spectral Radiation-Transport Model for Aerosol Species, SPRINTARS), preconizeaza un nivel de poluare „foarte important” in regiunea Kyushu, pentru zilele de luni si marti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.