Sanatatea publica, Poluanti si sanatate

Tuku, FinlandDespre emiterea poluantilor si sanatate, poluantii care ne produc probleme de sanatate, faptul ca drumurile pot ucide iar masinile sunt periculoase.

Poluanti si sanatate

Poluantii ne inrautatesc probleme de sanatate. Poluantii emanati de mijloacele de transport se gasesc in principal in aer. Efectele lor asupra sanatatii umane sunt diferite si depind de fiecare poluant in parte dar inspirati in acelasi timp, acesti poluanti, sunt foarte greu de identificat. Unele efecte sunt instantanee , altele se manifesta in cursul a mai multor zile.

CO, monoxid de carbon: se atatseaza globulelor rosii si cauzeaza probleme respiratorii si cardice, dureri de cap, ameteli, stari de voma cat si probleme de vedere.

NOx, oxizi nitrogenati: acestia irita caile respiratorii si diminueaza imunitatea organismului. Sporesc frecventa atacurilor de astm si sunt benefice infectiilor pulmonare la copii.

HC, hidrocarburi: cauzeaza iritatii la nivelul tuburilor bronhiale si al ochilor si pot produce cancer.

Pb, compusi de baza: in cantitati mari, cauzeaza probleme neurologice ca si probleme de crestere sau anemie. Totusi, multumita consumului de petrol prelucrat , acesti compusi dispar treptat din atmosfera.

Benzen: acesta este cancerigen si are un effect puternic asupra sistemului nervos central.

Particule: ajuta la patrunderea altor poluanti de tip HC in plamani si in caile nazale. Sunt periculoase in special pentru persoane cu probleme astmatice si cardiace.

O3, ozon troposferic: este un gaz foarte iritant. Altereaza functia respiratorie , irita ochii , gatul si plamanii, in special la copii. Agraveaza problemele de astm si de inima.

[poll=2]

Promoveaza evenimentul

strazi pentru oameni
saptamana mobilitatii europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *