Transportul public

Fiecare cetatean are o gama de solutii pentru imbunatattirea mediului sau inconjurator zilnic. De fapt, calatoriile intre casa si locul de munca, precum si cele facute in timpul liber reprezinta o ocazie zilnica. transport public

Pentru aceeasi calatorie este posibil sa alegi intre mai multe mijloace de transport, in special in orasele in care transportul public este pe deplin utilizabil: uneori este suficient sa-ti schimbi cateva obiceiuri pentru a redescoperi o viata foarte comfortabila. Prin analizarea calatoriilor tale, si cu doar cateva mici si simple calcule, vei descoperi ca poti economisi energie, timp si bani.
Gandeste-te si la numeroasele moduri prin care poti calatori combinand diferitele mijloace de tranport: masina, autobuzul, tramavaiul, bicicleta si mersul pe jos!

Transportul public este eficient

Prin folosirea transportului public, toata lumea are de castigat! In oras, autobuzele, tramvaielele si metroul acopera in general intreaga zona urbana. Sa ne amintim ca una din doua masini merge mai putin de 3 km: aceeasi calatorie, cu autobuzul, este mai ieftina. Poti sa contribui la o poluare mai redusa, sa economisesti bani, sa-ti protejezi masina, energia, dar si timpul si stresul!
Mai mult, orasele din zilele noastre depun eforturi mari pentru a moderniza serviciile de transport public. Unele cai sunt imbunatatite sau readaptate pentru orase; astfel: autobuzele care folosesc combustibili noi; tramvaielele care deseori merg pe propria alee, ceea ce le face sa fie rapide; troileibuzele care utilizeaza electricitatea. Alte tehnici, cum ar fi vehiculele iluminate automat (LAV), asemanatoare metroului mic dar fara sofer, sunt mai costisitoare, dar ofera o flexibiliate mai mare in ceeea ce priveste utilizarea.

Saptamana Europeana a Mobilitatii – 22 Septembrie Fara Masini!

[poll=2]

Promoveaza evenimentul

strazi pentru oameni
saptamana mobilitatii europene

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,345FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente