Transportul public

  1
  636

  Fiecare cetatean are o gama de solutii pentru imbunatattirea mediului sau inconjurator zilnic. De fapt, calatoriile intre casa si locul de munca, precum si cele facute in timpul liber reprezinta o ocazie zilnica. transport public

  Pentru aceeasi calatorie este posibil sa alegi intre mai multe mijloace de transport, in special in orasele in care transportul public este pe deplin utilizabil: uneori este suficient sa-ti schimbi cateva obiceiuri pentru a redescoperi o viata foarte comfortabila. Prin analizarea calatoriilor tale, si cu doar cateva mici si simple calcule, vei descoperi ca poti economisi energie, timp si bani.
  Gandeste-te si la numeroasele moduri prin care poti calatori combinand diferitele mijloace de tranport: masina, autobuzul, tramavaiul, bicicleta si mersul pe jos!

  Transportul public este eficient

  Prin folosirea transportului public, toata lumea are de castigat! In oras, autobuzele, tramvaielele si metroul acopera in general intreaga zona urbana. Sa ne amintim ca una din doua masini merge mai putin de 3 km: aceeasi calatorie, cu autobuzul, este mai ieftina. Poti sa contribui la o poluare mai redusa, sa economisesti bani, sa-ti protejezi masina, energia, dar si timpul si stresul!
  Mai mult, orasele din zilele noastre depun eforturi mari pentru a moderniza serviciile de transport public. Unele cai sunt imbunatatite sau readaptate pentru orase; astfel: autobuzele care folosesc combustibili noi; tramvaielele care deseori merg pe propria alee, ceea ce le face sa fie rapide; troileibuzele care utilizeaza electricitatea. Alte tehnici, cum ar fi vehiculele iluminate automat (LAV), asemanatoare metroului mic dar fara sofer, sunt mai costisitoare, dar ofera o flexibiliate mai mare in ceeea ce priveste utilizarea.

  Saptamana Europeana a Mobilitatii – 22 Septembrie Fara Masini!

  [poll=2]

  Promoveaza evenimentul

  strazi pentru oameni
  saptamana mobilitatii europene

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.