Poluarea, asasinul din strada! In cativa ani ne vom sufoca in Bucuresti

Poluarea, asasinul din strada! In cativa ani ne vom sufoca in Bucuresti
Poluarea, asasinul din strada! In cativa ani ne vom sufoca in Bucuresti

Capitala Romaniei detine lejer si detasat locul prim la capitolul poluare din toate orasele europene. Smog dens, vizibilitate care nu depaseste cateva sute de metri, avioane care nu pot decola sau ateriza si probleme respiratorii. Toate acestea se intampla in China, unde poluarea a atins cote ingrijoratoare. Se vorbeste chiar de o calamitate naturala, daca industrializarea nu va fi infranata. Oamenii deja poarta masti de protectie, iar tot mai multi chinezi se prezinta la doctor cu mari probleme respiratorii si cancer in gat! In China, poluarea face ravagii in randul oamenilor. Nici Romania nu este una dintre tarile cu un aer foarte curat. Bucurestiul, de exemplu, este cel mai poluat oras din Europa, conform unui top bazat pe datele culese in 2013. Mai exact, capitala Romaniei se afla pe locul 16 in lume in acest clasament in care niciun oras nu-si doreste sa ocupe primele locuri. Indicele de poluare al Bucurestiului este de 92,66, in conditiile in care limita admisa este de 50.

Principala sursa de poluare este traficul rutier. In Bucuresti sunt in prezent aproximativ 3 milioane de autoturisme care produc noxe, adica resturi gazoase si cancerigene pe care locuitorii le inspira zilnic.

Infrastructura Bucurestiului poate gazdui maximum 400.000 de masini, iar acum sunt de aproape 10 ori mai multe

Praful se gaseste si el din abundenta in oras, lucru ce ajuta la o accelerare a poluarii aerului

Disparitia spatiilor verzi de dupa 1989 este o mare problema. Din 35 de milioane de metri patrati de spatii verzi in 1989, am ajuns sa avem acum in jur de 10 milioane! Scrie jurnalul.ro.Poluarea provoaca probleme respiratorii si cardiace, in special, iar statisticile arata ca locuitorii unor orase cu un indice al poluarii peste limita admisa au o speranta de viata mai mica. Cele mai raspandite boli din cauza poluarii sunt cele cardiovasculare si cele pulmonare. Anul trecut, primarul Bucurestiului, Sorin Oprescu, spunea: “Am constatat cu stupoare ca poluarea in Bucuresti este mai mare noaptea decat ziua. Pentru combaterea acestui fenomen am luat in cadrul Primariei o serie de masuri de monitorizare a aerului si zgomotului, iar efectele poluarii incercam sa le eliminam prin plantarea copacilor, prin construirea acoperisurilor verzi sau prin promovarea transportului verde!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *