La Olt “infloresc” parcurile fotovoltaice

La Olt “infloresc” parcurile fotovoltaice
La Olt “infloresc” parcurile fotovoltaice

Datele oficiale ale Agentiei pentru Protectia Mediului (AMP) Olt releva faptul ca parcurile fotovoltaice din judet se intind pe aproape 1.000 de hectare, iar numarul celor care se prezinta pentru a solicita aprobari in acest sens se mentine constant in crestere. Pana la ora actuala, nu mai puain de 71 de firme au solicitat institutiei mentionate obtinerea actelor de reglementare din punct de vedere al protectiei mediului pentru centralele electrice fotovoltaice.

“Pana in acest moment, APM Olt a emis 16 autorizatii de mediu pentru desfasurarea activitatii de producere a energiei electrice si 45 de decizii  ale etapei de incadrare pentru proiectele de centrale  electrice fotovoltaice. Alte zece documentatii tehnice se afla in diverse stadii de obtinere a documentatiilor necesare derularii acestei activitati. Suprafata totala a parcurilor fotovoltaice din judet depaseste 6.634.000 mp”, a afirmat Daniela Balsanu, purtator de cuvant al APM Olt.

Totodata, alte proiecte ce vizeaza infiintarea de parcuri fotovoltaice se afla in diverse stadii de implementare, suprafata pe care urmeaza sa fie amenajate depasind 3.000.000 metri patrati. Pana in momentul de fata, cea mai mare suprafata de parcuri fotovoltaice se afla pe raza comunei Cilieni, unde avem peste 497.899 mp acoperite cu panouri fotovoltaice. Potrivit specialistilor APM Olt, energia produsa de cei 16 agenti economici din judet autorizati si care se varsa in sistemul energetic national permite consumul integral a catorva mii de locuinte cu consum mediu. Momentan, cel mai mare parc fotovoltaic din tara noastra se afla in judetul Brasov, in satul Ucea de Sus, a costat aproximativ 100 de milioane de euro si dezvolta 82 MW.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *