Hunedoara in pericol de a ajunge cu teren de risc chimic major

Deputatul Carmen Harau cere ministrului Mediului, Gratiela Leocadia Gavrilescu, sa se implice in solutionarea poluarii cu deseuri pe baza de plumb in Hunedoara inainte de luna iunie 2015, altfel amplasamentele pe care sunt depozitate substantele toxice vor fi declarate „de risc chimic major” Demersurile deputatului Carmen Harau au fost postate pe site-ul Camerei Deputatilor. Deputatul…

Citește mai departe

Directoarea APM Bihor, Sanda Mercea: „Nu cred ca Oradea este un oras poluat”

Anul 2014 s-a incheiat, din perspectiva profesionistilor in protectia mediului, cam cu aceleasi probleme de la inceputul sau: terenurile contaminate ale fostelor fabrici, pericolul disparitiei speciilor unicat din rezervatia Petea si poluarea termocentralei pe carbuni. In cursul anului, autoritatile de mediu au descoperit insa si o noua sursa de poluare: deversarile ilegale ale Spitalului Judetean…

Citește mai departe
Peste 90% din ceaiurile indiene sunt contaminate cu pesticide interzise

Peste 90% din ceaiurile indiene sunt contaminate cu pesticide interzise

Organizatia Greenpeace a dat recent publicitatii un raport cu informatii ingrijoratoare privind compozitia ceaiurilor provenite din India. Potrivit Greenpeace, peste 90% din mostrele de ceaiuri provenite de la 11 branduri contin pesticide peste limita admisa de FDA (Administratia pentru Alimente si Medicamente din Statele Unite), iar aproape 60% din aceste ceaiuri testate au in compozitie…

Citește mai departe

Dinu Pescariu vrea sa construiasca inca un restaurant in baza Cutezatorii: ONG-ul Eco-Civica se opune

Fostul jucator de tenis, Dinu Pescariu, vrea sa construiasca inca un restaurant in baza Cutezatorii, insa Eco-Civica, un ONG care militeaza pentru protectia mediului, se opune. Dinu Pescariu a reintrat in atentia publica in dosarul Microsoft, in care este acuzat ca ar fi asigurat deschiderea de conturi in strainatate din care sa fie facute plati…

Citește mai departe
Sub stresul poluarii fonice

Sub stresul poluarii fonice

Doua intersectii si parti din trei cartiere, printre zonele unde nivelul maxim al poluarii fonice este frecvent depasit. ARAD. Poluarea fonica, unul dintre „pasagerii intunecati” ai aradenilor, depaseste deseori nivelurile maxime admise. Zgomotul urban are ca efect imediat provocarea de tulburari ale somnului – urmate de oboseala cronica, posibile tulburari ale auzului si in cazuri…

Citește mai departe

11 motive pentru care trebuie sa renunti la sucurile carbogazoase

Un studiu recent arata cat de mult poate influenta consumul indelungat de sucuri carbogazoase sanatatea dintilor tai. Efectul este asemanator cu cel al consumului de metamfetamine sau cocaina. Acizii din sucuri distrug smaltul dintilor, acestia devenind vulnerabili in fata cariilor, sparturilor si ingalbenirii. Sucurile nu iti distrug doar dintii. Din cauza continutului ridicat de zahar,…

Citește mai departe
Danone a descoperit aflatoxin? în laptele livrat de unul din furnizorii s?i

Danone a descoperit aflatoxina in laptele livrat de unul din furnizorii sai

Lista produselor retrase de pe piata de Danone cuprinde produse din gama iaurturilor Activia si Natural si smintina Casa Buna. Reprezentantii Danone spun ca sint contaminate doar anumite loturi de produse, identificabile dupa termenul de expirare. Danone retrage de pe piata produse posibil contaminate si a blocat 75 de tone in depozite Danone Romania retrage…

Citește mai departe
Pesticidele din lapte - corelate cu boala Parkinson

Laptele contaminat cu o toxina cauzatoare de cancer provoaca panica in Balcani

Informatiile potrivit carora laptele din Balcani ar fi contaminat cu o toxina cauzatoare de cancer au provocat o adevarata panica. Autoritatile au facut apel la calm pana cand vor fi finalizate testele oficiale. Potrivit Associated Press, Goran Jesic, un inalt oficial sarb din domeniul agriculturii, a afirmat pe pagina sa de internet, ca, dintr-un numar…

Citește mai departe
STOP polu?rii cu nutrien?i!

Sapte milioane euro pentru combaterea poluarii cu nutrienti in Bazinul Siretului

Ministerul Mediului si Padurilor a lansat, in Bacau, Campania de sensibilizare si constientizare a Proiectului “Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti” in Bazinul Hidrografic Siret. Proiectul este derulat de Ministerul Mediului si Padurilor impreuna cu Banca Mondiala si Guvernul Romaniei. Zeci de reprezentanti ai Agentiei pentru Protectia Mediului, APIA, Autoritatea SanitaraVeterinara, Directia de Sanatate Publica,…

Citește mai departe

2.000 de localitati au nivel de poluare cu nutrienti peste limita admisa

Aproape 2.000 de localitati din Romania au un nivel de poluare cu nutrienti care depaseste limita admisa de 50 de mg/litru, fapt care necesita investitii in toate aceste localitati, a atras atentia, miercuri, ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb. Potrivit normelor in vigoare, din cauza potentialului nociv pe care il reprezinta, nitratii au fost inclusi…

Citește mai departe

SUA: Studiu fara precedent despre efectele devastatoare ale minelor de suprafata. Peru: Ridicarea licentei pentru o exploatare bazata pe cianuri. Romania, Rosia Montana: Trebuie sa moara cineva?

Incidenta cazurilor de copii nascuti cu malformatii este aproape dubla fata de medie in zonele minelor cu exploatare de suprafata din SUA. Studiul, publicat in revista ”Environmental Research” si analizat de ”The Huffington Post”, a examinat peste 1,8 milioane de inregistrari de nasteri din perioada 1996-2003, in statele americane din regiunea Appalachian –Virginia de Vest,…

Citește mai departe

Romania, Belgia si Grecia vor trebui sa implementeze integral legislatia europeana cu privire la particulele in suspensie

Romania, Belgia si Grecia vor trebui sa implementeze integral legislatia europeana cu privire la particulele in suspensie, care ne predispun la boli pulmonare si de inima. Cel mai nou raport al Comisiei Europene arata ca principala problema a tarilor membre ale Uniunii Europene in ceea ce priveste poluarea o reprezinta si in anul 2008, la…

Citește mai departe

Am scapat de gaura de ozon

Filtrul de ozon care protejeaza Pamantul de razele ultraviolete a suferit pierderi de 40% deasupra zonei arctice, mai ales in aceasta iarna, potrivit specialistilor Insa, valorile sunt acum in limite normale, chiar si in zonele usor afectate, potrivit cercetatorului Roxana Bojariu de la Administratia Nationala de Meteorologie (ANM). „Stratul de ozon se afla in acest…

Citește mai departe

Sarbii si statiile de monitorizare a calitatii aerului sunt de vina pentru praful din Timisoara

Romania este la un pas de a fi sanctionata de catre Comisia Europeana cu amenzi de sute de mii de euro pentru nerespectarea limitelor poluarii. Printre judetele care inregistreaza cele mai multe depasiri ale normelor se afla si Timisul. Autoritatile locale gasesc explicatii, cateodata ilare, pentru poluare: praful vine de la sarbi, statiile de monitorizare…

Citește mai departe

Apa potabila poluata cu arsen, in localitatea Ardusat

Apa potabila cu arsen in Ardusat. In urma unei analize de laborator a calitatii apei potabile furnizate in sistemul de distributie a localitatii Ardusat, s-a constatat depasirea valorilor legale admise privind concentratia  de arsen. In consecinta, alimentarea cu apa potabila a locuitorilor a fost sistata, pana la remedierea situatiei. Apa potabila din Ardusat a fost sistata, ca urmare a constatarii, in…

Citește mai departe

Aer aproape irespirabil in Targu-Mures

Localnicii din Targu-Mures se plang de cateva saptamani de mirosul insuportabil de amoniac. Agentia pentru Protectia Mediului a trecut la masuratori, pe care insa reprezentantii combinatului Azomures le contesta. Masuratorile facute in ultimele saptamani au indicat o crestere cu mult peste limita admisa a concentratiei de amoniac in aer. Sursa: Adevarul

Citește mai departe

Distractia la mare poate deveni toxica!

Reprezentantii Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor arata ca saltelele pneumatice importate ar putea afecta sanatatea. Unele produse gonflabile contin o concentratie de chimicale de 500 de ori mai mare decat limita admisa in cadrul UE. Articolele de inot gonflabile achizitionate din magazine de proasta calitate sunt un pericol pentru sanatatea turistilor, arata cercetatorii institutului german de…

Citește mai departe

Analiza de mediu la Azomures

Doua saptamani este termenul de gratie dat combinatului chimic Azomures de reprezentantii de mediu si de prefectura Mures. Dupa aceasta perioada se va sti clar daca se va inchide sau nu combinatul. In toata aceasta perioada comisarii de mediu impreuna cu cei de la combinat vor face zilnic analize. Ei vor sa afle daca Azomures…

Citește mai departe

Verificari la Azomures dupa ce s-au semnalat scurgeri de amoniac in aer

Seful Garzii de Mediu Mures, Octavian Moldovan, a declarat, luni, ca in urma sesizarilor Agentiei de Protectie a Mediului privind depasirea concentratiei maxime admise la amoniac, a inceput verificarile la Azmores, presupusa sursa de poluare, transmite corespondentul NewsIn. „Am luat legatura cu dispeceratul Azomures si comisarul de obiectiv s-a deplasat pe platforma. Potrivit automonitorizarii facuta…

Citește mai departe

Aer otravit in Lapus

Craiovenii din cartierul Lapus, ale caror blocuri sunt situate in vecinatatea Service Dacia, sustin ca de ani buni sunt sufocati de noxele emanate de cosul cuptorului de vopsit al respectivei societati. Acesta este situat la patru-cinci metri de blocul de locuinte. Locatarii blocurilor O11, O12, O13, O14 si O15 din cartierul craiovean Lapus spun ca…

Citește mai departe

Contaminare – Nu mai avem carne cu dioxina, am mancat-o!

Un sfert din cantitatea de carne contaminata cu dioxina a fost confiscata de inspectorii sanitar-veterinari, restul a ajuns deja pe mesele noastre. Daca a mai ramas ceva neconsumat, se va trimite producatorilor pentru distrugere. Inspectorii Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) au efectuat 2.948 de controale, dintre care 358 in unitati de transare…

Citește mai departe

Transportul in comun dauneaza sanatatii

In Capitala, experienta zilnica a calatoriei cu tramvaiul si cu metroul afecteaza sanatatea psihica a bucurestenilor si descurajeaza orice atitudine ecologista. Mersul pe jos poate avea aceleasi efecte nocive. Inghesuiala si vacarmul continuu din tramvaiele din Bucuresti pot provoca dezechilibre psihice. Ecologistii indeamna orasenii sa mai renunte la masina personala si sa apeleze din cand…

Citește mai departe

Case distruse de o cariera de piatra

Locuitorii din cele patru sate ale comunei gorjene Stanesti sunt exasperati de praful si zgomotul pe care le fac permanent masinile care transporta piatra Peretii a zeci de locuinte din cele patru sate ale comunei Stanesti au crapat din cauza autocamioanelor de mare tonaj. Cetatenii din satele Alexeni, Curpen, Vaidei si Stanesti traiesc de mai…

Citește mai departe