Dinu Pescariu vrea sa construiasca inca un restaurant in baza Cutezatorii: ONG-ul Eco-Civica se opune

Dinu Pescariu vrea sa construiasca inca un restaurant in baza Cutezatorii: ONG-ul Eco-Civica se opune
Dinu Pescariu vrea sa construiasca inca un restaurant in baza Cutezatorii: ONG-ul Eco-Civica se opune

Fostul jucator de tenis, Dinu Pescariu, vrea sa construiasca inca un restaurant in baza Cutezatorii, insa Eco-Civica, un ONG care militeaza pentru protectia mediului, se opune. Dinu Pescariu a reintrat in atentia publica in dosarul Microsoft, in care este acuzat ca ar fi asigurat deschiderea de conturi in strainatate din care sa fie facute plati catre mai multi politicieni.

Tatal lui Dinu Pescariu, Mircea, cel care si administreaza afacerea „Cutezatorii”, a confirmat ca familia sa intentioneaza sa construiasca inca un restaurant in baza de pe malul lacului Tei.

„Acesta este planul nostru, dar nu acum, ci poate la jumatatea anului viitor. Avem un proiect mai ambitios, mai larg, de perspectiva”, a afirmat Dinu Mircea Pescariu, tatal fostului tenisman, potrivit unui articol publicat pe site-ul jurnalistului Catalin Tolontan, tolo.ro.

Reprezentantii organizatiei Eco-Civica se opun insa si spun ca deja sunt prea multe restaurante in baza „Cutezatorii”. Mai mult decat atat, fostul tenisman a schimbat destinatia sportiva a locului.

„Fundatia Pescariu a cerut un acord de mediu pentru o noua constructie in baza Cutezatorii, care apartine Palatului National al Copiilor, pentru construirea unui nou restaurant, de parca nu ar fi fost destule, in conditiile in care procentul de ocupare al terenului este dublu fata de limita admisa de lege. Vorbim de un spatiu verde care trebuie sa aiba un procent de ocupare a terenului de maxim 30 la suta, iar restul trebuie sa fie spatiu verde”, a declarat Dan Trifu, vicepresedintele ONG-ului Eco-Civica.

Acesta spune ca baza „Cutezatorii” a fost umpluta de „restaurante si cluburi de fite”.

„Noi fiind si observatori in Comisia de Mediu, am cerut Agentiei de Mediu sa nu avizeze o asftel de lucrare si sa mearga sa verifice terenul, sa observe si dumnealor ca pe baza sportiva numai sport nu se mai desfasoara”, a mai spus Dan Trifu.

Tatal lui Dinu Pescariu ii contrazice insa pe reprezentantii Eco-Civica.

„Am angajat niste profesionisti, care sa se ocupe de acest aspect si nu cred ca sunt tampiti si au depus documente contrafacute. Daca au manarit actele, atunci o sa le tai din onorariu”, a mai spus Dan Mircea Pescariu.

Dinu Pescariu a revenit in atentia publica odata cu dosarul Microsoft. Se pare ca el ar fi carausul unor spagi, rol pentru care, spune un martor din dosar, lua un comision de 3,2 milioane de euro pentru o singura operatiune de mituire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *