Oficialii chinezi spun lucruri trasnite: Ce legatura este intre poluare si afumarea slaninii?

Oficialii chinezi spun lucruri trăsnite: Ce legătură este între poluare şi afumarea slăninii?
Oficialii chinezi spun lucruri trasnite: Ce legatura este intre poluare si afumarea slaninii?
Oficialii chinezi spun lucruri trasnite: Ce legatura este intre poluare si afumarea slaninii?

Smogul din orasul Dazhou din China este cauzat de afumarea slaninii, a afirmat un oficial guvernamental local, in timp ce capitala Beijing era lovita de un nivel alarmant de poluare a aerului, cu o densitate de particule nocive depasind de peste 20 de ori peste limita admisa de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

In conditiile in care smogul a depasit frecvent nivelurile admise de Organizatia Mondiala a Sanatatii in orasul Dazhou din provincia Sichuan, care sufera de pe urma poluarii masive, Rao Bing, seful adjunct al Biroului pentru Protectia Mediului din Dazhou, a declarat, la inceputul acestui an, ca una dintre cauzele smogului din oras este afumarea slaninii, o metoda traditionala de conservare a carnii de porc utilizata de localnici, relateaza agentia Xinhua, citata de Agerpres.

Consumul de carne de porc afumata si de carnati are o lunga traditie in provincia Sichuan, unde aproape fiecare gospodarie pregateste acest preparat inainte de anul nou lunar chinezesc, care cade anul acesta la 19 februarie.

„Impactul procesului de afumare este limitat la o raza 50 de metri”, a declarat un voluntar al unui ONG specializat in protectia mediului, care a realizat un studiu de trei zile in mai multe locuri unde se afuma slanina.

Calitatea slaba a aerului a devenit unul din motivele majore de nemultumire a chinezilor, care sunt sufocati si asista la o explozie a cancerelor pulmonare in zonele urbane, relateaza AFP, citata de Agerpres. Capitala chineza Beijing a fost lovita la inceputul acestui an de un nivel alarmant de poluare a aerului, cu o densitate de particule nocive depasind de peste 20 de ori peste limita admisa de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *