Verificari la Azomures dupa ce s-au semnalat scurgeri de amoniac in aer

  0
  350

  Seful Garzii de Mediu Mures, Octavian Moldovan, a declarat, luni, ca in urma sesizarilor Agentiei de Protectie a Mediului privind depasirea concentratiei maxime admise la amoniac, a inceput verificarile la Azmores, presupusa sursa de poluare, transmite corespondentul NewsIn.
  azomures
  „Am luat legatura cu dispeceratul Azomures si comisarul de obiectiv s-a deplasat pe platforma. Potrivit automonitorizarii facuta de Azomures, la ei nu s-au inregistrat depasiri ale emisiilor de amoniac. In paralel, masuratorile facute de APM au depistat depasiri; a fost inregistrata o valoare de 0,32 mg-metru cub, limita admisa fiind de 0,3. Desigur, le vom aplica o amenda contraventionala, dar trebuie in primul rand sa depistam sursa. In cadrul manevrelor de pornire facute la Azomures este posibil sa fie admise accidental aceste cantitati, care la aceasta valoare, nu sunt periculoase. E mai mult disconfort”, a declarat comisarul sef al Garzii de Mediu Mures.

  Agentia pentru Protectia Mediului Mures a continuat supravegherea concentratiei de amoniac in aerul respirabil cu echipamentele de monitorizare de care dispune, dupa ce in ultimele zile au fost sesizati de cetateni cu privire la persistenta in aer a mirosului de amoniac. In data de 4 iulie au fost inregistrate urmatoarele depasiri ale concentratiei maxime admise pentru amoniac in aerul respirabil: analizorul automat pentru determinarea amoniacului, amplasat la sediul nostru din Str. Podeni nr. 10, cu verificare metrologica corespunzatoare, a evidentiat 0,324 miligrame/mc in intervalul orar 8,30 – 9 si 0,299 miligrame/mc in intervalul orar 9 – 9,30; pentru intervalul orar 9,15- 9,45 concentratia de amoniac in aerul respirabil, determinata pe proba manuala la sediul nostru din Str. Podeni nr. 10, a fost de 0,373 miligrame/mc”, a declarat sefa seriviciului de monitorizare al APM Mures, Gabriela Boca. Potrivit acesteia concentratia maxima admisa pentru probe aspirate din aerul respirabil timp de 30 minute este de 0,3 miligrame amoniac/mc.

  Sursa: NewsIn

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.