Poluare masiva cu praf in zona Moldova Noua

Poluare masiva cu praf in zona Moldova Noua
Poluare masiva cu praf in zona Moldova Noua

De cateva zile, sudul Banatului de munte este biciuit de vant care la rafala atinge viteze de peste 60 km/h. Vantul a ridicat nori desi de praf de pe iazurile de decantare Tausani si Bosneac ale fostei mine de cupru de la Moldova Noua, transportandu-l pe Dunare.

In cartierul Moldova Veche, aerul este irespirabil si afecteaza grav sanatatea localnicilor. Particulele fine de nisip si minereu steril au imbacsit casele, iar praful invadeaza strazile, curtile si fantanile oamenilor care, de peste 10 ani de la inchiderea minei, asteapta sa se rezolve problema poluarii cu praf din zona. Mai grav este ca in ultimele 48 de ore praful a depasit de 5 – 6 ori limita admisa a pulberilor in suspensie din aerul respirabil in zonele locuite si de peste 26 de ori in imediata vecinatate a iazurilor de decantare, a precizat Carmen Sorescu – directorul Agentiei pentru Protectia Mediului Caras-Severin.

Datele culese in urma masuratorilor au fost transmise Garzii Nationale de Mediu – Comisariatul Judetean Caras-Severin care, in baza unei analize amanuntite, va dispune factorilor responsabili remedierea deficientelor constatate pentru rezolvarea situatiei din zona.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente