Lucrarile de pe raul Bahlui polueaza mediul

Lucrarile de pe raul Bahlui polueaza mediul

Singura amenda pentru poluarea aerului data in Iasi, luna aceasta, a fost acordata firmei care realizeaza regularizarea Bahluiului, cu toate ca pe o buna parte din oras sunt zeci de santiere deschise • Firma SC Dimar SRL a fost sanctionata contraventional de Garda de Mediu Iasi cu amenda in valoare de 5.000 lei • In ultimele saptamani a fost inregistrata o singura depasire a limitei admise de particule de praf in atmosfera, pe data de 12 mai

Poluarea atmosferei din municipiul Iasi cu praf a fost pusa doar pe seama constructorului contractat sa realizeze regularizare Bahluiului, in conditiile in care intregul oras a devenit un urias santier, ca urmare a lucrarilor demarate de municipalitate. In prima parte a lunii mai, firma SC Dimar SRL a fost amendata cu suma de 5.000 lei de comisarii Garzii de Mediu Iasi pentru nedispunerea masurilor privind prevenirea, reducerea si eliminarea impactului asupra aerului si a mediului inconjurator. Societatea din Iasi, contractata de Administratia Bazinala de Apa (ABAPrut-Barlad pentru efectuarea lucrarilor de prevenire a inundatiilor pe raul Bahlui, a refuzat sa dea detalii sau sa comenteze referitor la primirea acestei sanctiuni.

„Am platit pe loc amenda si nu preferam sa comentam daca aceasta a fost acordata pe motive intemeiate. Este prima amenda intr-un an si opt luni, de cand am inceput lucrarile. Suntem prea concentrati pe lucrari ca sa mai comentam despre asa ceva”, a declarat ing. Florin Lipan,reprezentantul firmei Dimar.

Singura depasire a limitei admise de particule in suspensie inregistrata luna aceasta a fost pe data de 12 mai, cand statia de masurare din Podul de Piatra a inregistrat valori de 70 micrograme pe metru cub de aer. Limita admisa a particulelor de praf in atmosfera este, conform normelor in rigoare, de 50 micrograme pe metru cub.

Amenzi de 5.360 de lei pentru poluarea mediului

In primele doua saptamani ale lunii mai, comisarii Garzii de Mediu Iasi au efectuat la nivelul judetului 75 de controale, in urma carora au fost aplicate doua amenzi, in valoare totala de 5.360 lei. In afara de sanctiunea primita de SC Dimar SRL, a mai fost aplicata o amenda de 360 lei unei persoane fizice pentru eliminarea deseurilor prin incendiere. De asemenea, au fost emise doua avertismente si intocmita o sesizare penala. Comisarii Garzii de Mediu au hotarat intocmirea acestei sesizari pentru poluarea apelor. Potrivit raportului intocmit de Garda de Mediu, o persoana din Iasi a deversat in repetate randuri in paraul Vamasoaia ape uzate fecaloide menajere. In ceea ce priveste actiunile viitoare ale institutiei din Iasi, comisarii au sustinut ca intentioneaza sa realizeze mai multe controale privind respectarea legii picnicului, intrata in vigoare luna trecuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *