Firma acuzata de distrugerea apiculturii din Tomesti isi sustine nevinovatia

Firma acuzata de distrugerea apiculturii din Tomesti isi sustine nevinovatia

Reprezentantii firmei arata ca autoritatile au certificat legalitatea metodelor practicate

Patronii italieni care conduc firma acuzata de un iesean ca ar folosi substante nepermise in lucrarile de erbicidare isi sustin nevinovatia, demonstrand ca autoritatile au certificat legalitatea metodelor practicate.

SC Agrocapital SA din Iasi, intrata de doi ani in agricultura din Iasi, exploateaza o suprafata de teren agricol in comuna Tutora, invecinata cu orasul Tomesti, suprafata pe care sunt infiintate culturi agricole diverse. Societatea din Iasi incearca sa demonstreze ca acuzatiile aduse de un apicultor din Tomesti, conform carora erbicidarile au cauzat moartea a 100 de familii de albine, sunt nefondate. Responsabilii firmei au instiintat in scris primariile Tutora si Tomesti, dar si autoritatile locale de pe o raza de 25 kilometri, cu privire la perioadele in care urmeaza sa fie executate operatiuni de erbicidare. In plus, in urma controalelor Garzii de Mediu, care a raspuns sesizarilor primite, s-a constatat de fiecare data ca SC Agrocapital a respectat legea si nu exista indicii ca substantele folosite pentru tratarea culturilor ar fi daunatoare in vreun fel albinelor.
De asemenea, Directia Sanitar Veterinara si pentru Sanatatea Alimentelor (DSVSA) Iasi a precizat ca nu se poate concluziona ca albinele ar fi murit datorita substantelor folosite, avand in vedere ca nu exista niciun buletin de analiza intocmit din care sa se poata trage o asemenea concluzie.
„Societatea noastra valorifica potentialul agricol neexploatat al unor suprafete de teren din raza comunei Tutora, dandu-le astfel un plus de valoare si asigurand implicit si o sursa de venit pentru arendatorii care nu au posibilitatea exploatarii respectivelor suprafete de teren. Prin urmare, daca nu s-ar erbicida suprafetele de teren pe care le lucram, societatea noastra ar pierde recoltele si nu ar mai putea sa-si desfasoare activitatea, ceea ce credem noi ca nu ar fi nici in beneficiul proprietarilor de teren locali”, au sustinut reprezentantii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *