Procedurile de infringement ce ameninta Romania, pe agenda ministrului mediului

Guvernul României a aprobat Memorandumul de cooperare dintre România ?i Muntenegru, în domeniul protec?iei mediului
Procedurile de infringement ce ameninta Romania, pe agenda ministrului mediului

Ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb,  continua demersurile de solutionare a procedurilor de infringement ce ameninta Romania, printr-o intrevedere cu reprezentantii Comisiei Europene pe aceasta tema.

In data de 22 mai a.c. va avea loc, la sediul Ministerului Mediului si Padurilor, reuniunea autoritatilor romane cu reprezentantii Comisiei Europene pe tema aplicarii dreptului european in materie de protectie a mediului.

Astfel, pe parcursul reuniunii va fi analizat stadiul procedurilor de infringement in domeniul protectiei mediului declansate impotriva Romaniei, al solicitarilor de informatii primite din partea Comisiei Europene, precum si al indeplinirii angajamentelor de mediu prevazute in Tratatul de Aderare a Romaniei la UE.
Delegatia Romaniei  va fi condusa de Rovana Plumb, ministrul Mediului si Padurilor, iar delegatia reprezentantilor Comisiei Europene de Ion Codescu, sef al unitatii A.1 “Aplicarea legislatiei, coordonarea infractiunilor si aspecte juridice” din cadrul Directiei Generale Mediu.

La preluarea portofoliului de ministru, Rovana Plumb a subliniat ca prioritatea zero in materie de mediu este, in acest moment, rezolvarea procedurilor de infringement  si 3 plangeri  pe domeniile mediu si  schimbari climatice. In acest scop, Ministrul Mediului a avut deja, in primele zile de mandat, intalniri la Bruxelles cu  comisarul european pentru  combaterea  schimbarilor climatice,  Connie Hedegaard, si  comisarul  pentru mediu, Janez Potočnik.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *