Pavilionul Romaniei la EXPO 2012 Yeosu are ca tema Delta Dunarii

Pavilionul Romaniei la EXPO 2012 Yeosu are ca tema Delta Dunarii

Momentul deschiderii oficiale a fost marcat de intonarea imnului, ridicarea drapelului si taierea panglicii pavilionului, evenimentul fiind gazduit de presedintele BIE, comisarul Pavilionului Romaniei, Ferdinand Nagy, informeaza MAE.

La ceremonia de deschidere a pavilionului au participat ambasadorul Romaniei la Seul, Calin Fabian, secretarul general BIE, Vicente Gonzales Loscertales, Andrei Mihailescu, arhitectul pavilionului, David Choi, reprezentantul companiei AA, firma care a realizat executia pavilionului.

“Pavilionul Romaniei la EXPO 2012 Yeosu atrage atat prin designul arhitectural inedit, cat si prin existenta tehnologiei de varf – realitate augmentata, o aplicatie kinect, display-uri 3D si cortina LED. Tehnologia de inalta calitate prezenta in interiorul pavilionul invita vizitatorul la un cadru interactiv de cunoastere a tarii noastre, cu precadere a zonei Delta Dunarii si a Marii Negre. Astfel, avem convingerea ca Pavilionul Romaniei va deveni unul dintre cel mai atractive si populare pavilioane din site-ul expozitional”, a precizat comisarul sectiunii romane, Ferdinand Nagy, conform sursei citate.

Secretarul General BIE, Vincente Loscertales, a apreciat conceptul pavilionului ca fiind unul reprezentativ pentru Romania, oferind un mediu extrem de atractiv pentru toti vizitatorii.

Ambasadorul Romaniei la Seul, Cãlin Fabian, a multumit BIE si organizatorilor expozitiei internationale pentru oportunitatile oferite participantilor de prezentare a culturii si specificului fiecarei tari si a urat succes echipei ce coordoneaza participarea Romaniei la EXPO 2012, Yeosu, Republica Coreea.

Ceremonia de deschidere a fost urmata de turul oficial al Pavilionului Romaniei. Astfel, cei prezenti au putut folosi toate sistemele interactive prezente in pavilion, punctele de atractie fiind aplicatiile kinect care permit vizitatorului sa descopere si sa interactioneze cu dansul, muzica si portul popular specifice Deltei Dunarii, cu olaritul si mestesugurile traditionale romanesti si displayul 3D, unde pot fi urmarite imagini filmate in Delta Dunarii si in zona Dobrogeana.

Dupa ce turul oficial a luat sfarsit, Pavilionul Romaniei a fost deschis publicului larg, putand fi vizitat zilnic intre orele 09.00- 21.00.

Cu ocazia deschiderii oficiale a expozitiei internationale de la Yeosu, presedintele BIE, Ferdinand Nagy, a participat, vineri, 11 mai, la spectacolul oferit de organizatorii EXPO, spectacol precedat de o intalnire cu presedintele Republicii Coreea, Lee Myung-back.

Tema principala pentru conceptul national cu care Romania este prezenta la expozitia internationala este Delta Dunarii si se inscrie in tema generala a EXPO 2012: “The Living Ocean and Coast: Diversity of Resources and Sustainable Activities”.

Conceptul participarii Romaniei la EXPO 2012 Yeosu evidentiaza in principal unicitatea si importanta ecologica a Deltei Dunarii, precum si a zonelor protejate ale acesteia, generate de bio- si etnodiversitate, in contextul dezvoltarii durabile.

Expozitia Internationala se va desfasura pe durata a 90 de zile (12 mai – 12 august 2012)..

Comitetul de organizare al EXPO 2012 a alocat un spatiu cu o suprafata de 414m2 (indicativ A 105), cu destinatia de pavilion national al Romaniei, tarile vecine fiind Finlanda si Norvegia.

Pentru participarea Romaniei la EXPO 2012 au fost alocati de la buget aproximativ 3 milioane de euro.

Orasul sud-coreean Yeosu a fost ales pentru a organiza Expozitia internationala din 2012, devansand concurenti precum orasul marocan Tanger si pe cel din Polonia, Wroclaw, in urma a doua tururi de scrutin la care au participat delegati din 140 de state.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *