Mortalitate f?r? precedent în rândul albinelor

Mortalitate fara precedent in randul albinelor

Sambata, la Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” din Baia Mare a avut loc intalnirea Asociatiei Trident a Apicultorilor din Maramures. Presedintele asociatiei, Augustin Demian, a adus in discutie o problema grava care afecteaza familiile de albine din Maramures: paduchele albinei Braula si parazitul Varroa, care au atacat puternic, „distrugand si provocand o mortalitate fara precedent in…

Citește mai departe
Noi dovezi: pesticidele cauzeaz? dispari?ia albinelor ?i afecteaz? alte specii

Albinele unui apicultor din Franta au produs miere verde si albastra din cauza bomboanelor M&M

Un apicultor din oraselul francez Ribeauville a tot observat in ultimul timp cum albinele lui se intorc la stupi carand o substanta colorata si neidentificata care ulterior a dat o alta nuanta mierii decat cea obisnuita, cea galbuie. Albinele lui au produs miere in nuante albastre si verzi, iar proprietarul stupilor e convins ca singurii…

Citește mai departe

Prezenta polenului de la un organism modificat genetic in miere va fi semnalata pe eticheta

Comisia Europeana a adoptat pe 21 septembrie o propunere ce prevede aplicarea normelor de etichetare referitoare la prezenta organismelor modificate genetic (OMG) in alimente, in cazul mierii ce contine polen de la o planta modificata genetic, potrivit www.europa.eu. Acest aspect a aparut in contextul unui litigiu privind statutul juridic al mierii, dupa ce s-a constatat ca mierea…

Citește mai departe

Firma acuzata de distrugerea apiculturii din Tomesti isi sustine nevinovatia

Reprezentantii firmei arata ca autoritatile au certificat legalitatea metodelor practicate Patronii italieni care conduc firma acuzata de un iesean ca ar folosi substante nepermise in lucrarile de erbicidare isi sustin nevinovatia, demonstrand ca autoritatile au certificat legalitatea metodelor practicate. SC Agrocapital SA din Iasi, intrata de doi ani in agricultura din Iasi, exploateaza o suprafata…

Citește mai departe

Irina Loghin, o vegetariana convinsa, si-a tratat durerile reumatice cu venin de albine

In trecut cantareata de muzica populara si-a tratat durerile reumatice cu venin de albine, Irina Loghin intretinandu-se cu sport chiar si la varsta ei. Interpreta de muzica populara a luat la cunostinta despre efectele benefice ale intepaturilor de albine dintr-o revista. Iubitoare de animale si de natura, artista a mers intr-o vacanta la o familie…

Citește mai departe
Agricultura ecologica va beneficia, in urmatorii 7 ani, de peste 200 mil. euro fonduri europene

Avantajele agriculturii ecologice

Isi creste caprele dupa norme europene si primeste subventii de 6.000 €. Producatorii din Romania descopera avantajele agriculturii ecologice. Multi dintre taranii romani vor, mai nou, certificate ca isi cresc animalele si culturile dupa normele bio. Motivele sunt de ordin economic: subventiile de la Uniunea Europeana si pretul aproape dublu al produselor cu certificate. Calin…

Citește mai departe

Tabara internationala Reclaim the Fields la Rosia Montana – Pamantul este al nostru

Tabara Internationala Reclaim the Fields – Pamantul este al nostru Data: 21 – 30 septembrie 2011 Loc: Rosia Montana, Romania Mancarea, pamantul, semintele si cultura locala, traditionala sunt mult prea importante pentru a fi modificate si centralizate de sistemul modern, capitalist. Noi ne opunem ideii de profit fara scrupule prin insusi stilul nostru de viata:…

Citește mai departe

Correns, satul francez 100% bio

Localitatea Correns, din regiunea Provence, s-a transformat in circa 10 ani dintr-un sat fara personalitate intr-o comuna ravnita de starurile hollywoodiene. Aproape toata suprafata arabila a comunei Correns este cultivata in sistem bio. Localitatea a primit distinctii internationale pentru actiunile ecologice intreprinse. Numai 800 de locuitori numara comuna Correns, localitate viticola situata in departamentul Var…

Citește mai departe

Culturile ecologice castiga teren

Suprafetele cultivate in mod ecologic se extind in judetul Olt de la an la an, fapt dovedit cu cifre de purtatoarea de cuvant a Directiei de Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Olt, Maria Paval. Daca acum avem numai aproximativ 300 de hectare de culturi agricole ecologice certificate, peste trei ani in Olt vor fi aproape…

Citește mai departe

Miere ecologica

Mierea ecologica este in primul rand o miere obtinuta intr-o zona nepoluata, certificata ecologic. Albinele zboara doar pe 3 – 5 km in jurul stupului, astfel ca certificatorul verifica acea zona: sa nu existe surse de poluare industriala, sa nu se cultive nimic pe acea suprafata care sa necesite stropirea cu pesticite / insecticide, sursele…

Citește mai departe

Targ eco – Pregatiri pentru Craciun

Cautati produse ecologice pentru masa de Craciun? Branzeturi, fainuri integrale si produse de panificatie, mere, miere, dulciuri – toate acestea au putut fi cumparate la un targ eco gazduit de Muzeul Satului din Capitala la acest sfarsit de saptamana. Cei mai numerosi au fost producatorii de miere ecologica: Stupina Biris, din Blaj, Stupina Tivadar, din…

Citește mai departe

Printul Charles, protectorul albinelor

Ecologist convins, printul Charles este pentru multi conationali ai sai ultima speranta in lupta cu pericolele care ameninta biodiversitatea. Asa a gandit si un apicultor care, profitand de prezenta la Targul de Flori de la Barry Walker-Moore a perechii princiare, s-a deghizat in albina si l-a rugat pe Charles sa protejeze aceste insecte de pericolul…

Citește mai departe

Miere ecologica de la Sibiu

RIGOARE – Apicultura bio din culturi nepoluate Pentru Wilhelm Tartler, apicultura ecologica nu este doar o sursa de venit, ci o pasiune, un mod de viata. Producatorul sibian spune ca pentru el nu exista un alt mod de a-si creste albinele. Pe Wilhelm Tartler, apicultor ecologic din zona Sibiului, l-am intilnit la Tirgul Taranului organizat…

Citește mai departe