Printul Charles, in Romania. A fost vrajit de mierea din flori de pajiste si sucul de soc ecologic

  Printul Charles, in Romania. A fost vrajit de mierea din flori de pajiste si sucul de soc ecologic

  Vrajit de tinuturile salbatice, de turmele de oi si de dealurile de culoarea smaraldului, printul Charles al Marii Britanii a avut parte joi de o calatorie savuroasa in Transilvania.

  Din Miclosoara, a ajuns in cateva localitati sasesti, unde inca se pastreaza traditiile adevarate. A gustat miere din flori de pajiste si i s-a parut asa de gustoasa, incat a comandat pe loc o suta de borcane. Si sucul de soc ecologic i-a ramas in suflet.

  Printul Charles si cei doi amici care il insotesc au fost asteptati in poarta de localnicii din Saschiz.

  Viitorul rege al Angliei s-a oprit la un englez indragostit de Romania, care face produse bio. In 2010, a cumparat o proprietate aici si fabrica siropuri si conserve din soc, salcam ori caise.

  Cel mai mult a stat de vorba cu un apicultor in varsta de 85 de ani.

  Fiul sau l-a cucerit pe print cu o miere cum alta nu-i: din flori de pajiste, asa cum cresc spontan numai aici. Asa ca Charles a cerut sa ii livreze direct in Anglia o suta de borcane.

  Dar parca si mai tare l-a bucurat sucul de soc. In mica fabrica de aici, numai pentru seria de anul acesta, producatorii au dat de lucru la 1.000 de culegatori de flori si pana in 2015, vor sa ajunga la peste 3.000 de sezonieri. Oamenii isi dau seama ce inseamna ca produsele lor sa ajunga la curtea Angliei.

  Nu intamplator, traseul de astazi cuprinde chiar centrul Transilvaniei: de la Saschiz, a pornit spre Apold, Daia si Archita, unde un prieten al sau, Michael Carrilghton, vrea sa renoveze cu grija case sasesti, iar biserica fortificata s-o transforme intr-un centru cultural.

  „Daca aceste locuri dispar, nu ar fi o tragedie doar pentru locuitorii din Transilvania, ci si o pierdere pentru intreaga umanitate”, spunea printul Charles intr-un interviu.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *