SUA vor analiza in continuare calitatea aerului din China

SUA vor analiza in continuare calitatea aerului din China

Statele Unite ale Americii au dat asigurari miercuri ca reprezentantele lor diplomatice de la Beijing si Shanghai vor continua sa difuzeze, via Twitter, informatii privind calitatea aerului, desi acest lucru irita autoritatile chineze, informeaza AFP, citata de Agerpres.

„Este o initiativa a Ambasadei SUA din Beijing, misiunea noastra (diplomatica) in China, destinata sa comunice ceea ce pentru noi reprezinta o informatie utila pentru cetatenii nostri din strainatate”, a declarat un purtator de cuvant al Departamentului de Stat american, Mark Toner.

Aceasta initiativa se adreseaza in primul rand cetatenilor americani, insa si chinezii au acces la aceasta informatie, a adaugat el. „Noi credem ca este un model de urmat pentru alte misiuni diplomatice din intreaga lume”, a subliniat purtatorul de cuvant, adaugand ca, in trecut, o initiativa similara a fost lansata in Mexic.

China si-a rezervat dreptul marti de a masura nivelul de poluare atmosferica in orasele sale, spunand ca este ilegal ca o ambasada straina sa realizeze si sa publice propriile masuratori. Afirmatiile lui Xiaoqing Wu, viceministrul pentru protectia mediului, vizeaza in special cancelaria Statelor Unite de la Beijing si consulatul SUA din Shanghai, care publica pe contul lor de Twitter un indice al poluarii aerului, actualizat de mai multe ori pe zi, foarte urmarit de mii de locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *