Avantajele agriculturii ecologice

0
444
Agricultura ecologica va beneficia, in urmatorii 7 ani, de peste 200 mil. euro fonduri europene
Agricultura ecologica va beneficia, in urmatorii 7 ani, de peste 200 mil. euro fonduri europene
Avantajele agriculturii ecologice

Isi creste caprele dupa norme europene si primeste subventii de 6.000 €. Producatorii din Romania descopera avantajele agriculturii ecologice. Multi dintre taranii romani vor, mai nou, certificate ca isi cresc animalele si culturile dupa normele bio.

Motivele sunt de ordin economic: subventiile de la Uniunea Europeana si pretul aproape dublu al produselor cu certificate. Calin Dodea este doar unul dintre cei 78 de clujeni care au cerut certificarea eco. Este in perioada de conversie de anul trecut, asa ca inspectorii verifica periodic daca isi creste caprele dupa normele europene. Pana acum a primit 3.000 de euro pentru 100 de animale, iar de anul acesta suma creste la 6.000 de euro.

Un apicultor din judetul Arad are de cinci ani stampila eco si spune ca il ajuta sa-si vanda produsele la preturi mai bune. In judetul Bacau, subventiile se ridica la 18.000 de lei. Insa, odata inceput proiectul, abia al treilea an de cultura poate fi considerat bio, iar munca depusa este aproape dubla. Anul acesta subventiile alocate depasesc 2,5 milioane de euro pentru productia vegetala, si 500.000 de euro pentru animale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.