Tabara internationala Reclaim the Fields la Rosia Montana – Pamantul este al nostru

0
757
Tabara internationala Reclaim the Fields la Rosia Montana
Tabara internationala Reclaim the Fields la Rosia Montana

Tabara Internationala Reclaim the Fields – Pamantul este al nostru

Data: 21 – 30 septembrie 2011
Loc: Rosia Montana, Romania

Mancarea, pamantul, semintele si cultura locala, traditionala sunt mult prea importante pentru a fi modificate si centralizate de sistemul modern, capitalist. Noi ne opunem ideii de profit fara scrupule prin insusi stilul nostru de viata: sustinem si ducem o viata tipic taraneasca, adoptam metode alternative de trai si practicam munca agricola in cadrul unei comunitati. De aceea credem ca pamantul este al nostru si ca este momentul sa actionam pentru a il recastiga!

Ne declaram solidaritatea fata de locuitorii din Rosia Montana care de peste 10 ani isi apara pamanturile si rezista in fata practicilor criminale corporatiste de acaparare si exploatare a pamantului lor. Rosia Montana este un sat situat in Muntii Apuseni din Romania, amenintat de distrugere de catre un proiect de minerit aurifer care urmareste numai profitul propriu.

Exista nenumarate lupte si campanii pentru acces si control asupra terenurilor in Europa si peste tot in lume, dar la fel de multe intamplari de povestit sau experiente de impartasit.

Daca esti sau iti doresti sa fii taran, gradinar urban, pescar, apicultor sau activist, vino alaturi de noi la cea de-a 3-a editie a taberei Reclaim the Fields – Pamantul este al nostru, care va avea loc intre 21 si 30 septembrie 2011, la Rosia Montana.

Ne dorim sa cream impreuna un spatiu viu in care sa impartasim experiente si realitati, sa facem schimb de cunostinte si abilitati, sa conectam oamenii cu initiative comune, sa ne unim fortele si sa impulsionam miscarea si eforturile locale, sa sarbatorim eforturile noastre impreuna.

Rezistenta e Vie!

In timpul acestei tabere de 10 zile, vom sustine Adunarea Generala a Reclaim the Fields Europa, in cadrul careia vom impartasi noi informatii din campaniile derulate in ultimii doi ani si vom planui viitorul acestora. De asemenea, vom crea oportunitati de a invata despre accesul la pamant si despre suveranitatea alimentara, vom face schimb de seminte, de idei pentru actiune directa, rezistenta, practici agricole, biodiversitate sau despre alte aspecte de interes.

Programul taberei este participativ si va presupune o varietate de workshop-uri, ateliere, activitati practice, evenimente culturale si, mai presus de toate, timp pentru a ne cunoaste, a impartasi experiente si a invata. Ne bazam pe contributii din partea tuturor participantilor, asa ca, daca esti interesat sa sustii un workshop, daca esti artist, daca reprezinti un colectiv sau daca ai alte abilitati pe care vrei sa le impartasesti, contacteaza-ne si contribuie astfel la dezvoltarea acestei tabere.

Propunerile sunt asteptate pana la 1 iulie la program[at]reclaimthefields.org.

Daca esti interesat de proiect, noi cautam voluntari care sa se implice si in organizarea propriu-zisa a taberei!

Bucataria si logistica taberei sunt organizate colectiv. Vei fi parte din programul taberei in timp ce se desfasoara. Nici familiile cu copiii nu sunt uitati. Vrem sa mentinem tabara ca un loc sigur si prietenos pentru copii. Ingrijirea lor va fi organizata colectiv astfel incat fiecare persoana sa poata participa la workshop-uri dupa cum isi doreste.

Vom face un apel la donatii, insa oamenii care intampina dificultati financiare in a veni la aceasta tabara ne pot contacta iar noi vom incerca sa gasim sprijin financiar pentru a le face posibila participarea.

Intra pe www.reclaimthefields.org pentru mai multe informatii si pentru inregistrare la tabara.

Contact: [email protected]

Va asteptam cu drag! Speram sa auzim vesti de la voi cat mai curand,

Echipa taberei.

IMPORTANT: Daca vrei sa ajuti la organizarea acestei tabere, ne poti contacta la:
[email protected] Program/Metodologie
[email protected] Fundraising
[email protected] Logistica
[email protected] Intrebari generale despre tabara
[email protected] Proiect in estul Europei de promovare a taberei
[email protected] Strangere contacte ale persoanelor si organizatiilor interesate de tabara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.