Ziua Europeana a Parcurilor

Ziua europeana a Parcurilor

La nivel european ca in fiecare an, la, in data de 24 mai, este sarbatorita “Ziua europeana a Parcurilor”, data la care, in anul 1909, au fost declarate, in Suedia, primele 9 parcuri nationale din Europa.

Asa cum este cunoscut, anul 2011 a fost declarat de catre Comisia Europeana, ca Anul European al Voluntariatului, astfel incat, tema din acest an a evenimentelor ce vor fi organizate cu ocazia Zilei Europene a Parcurilor este :

” fii voluntar – natura are nevoie de tine”.

Cu  scopul de a marca importanta acestui eveniment si de ilustra necesitatea conservarii si protejarii unor esantioane reprezentative ale biodiversitatii si ecosistemelor naturale, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, impreuna cu Ministerul Mediului si Padurilor, Fondul Mondial pentru Natura – WWF si cu sprijinul Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, organizeaza la Palatul Parlamentului din Bucuresti, o expozitie de fotografii si o sesiune de prezentari privind activitatile desfasurate in parcurile nationale si naturale din Romania.

Evenimentul va avea loc in Sala Brancusi a Palatului Parlamentului incepand cu ora 12:00. Accesul participantilor se va  face pe latura din dreptul Parcului Izvor.

 

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente