Concurs National de Protectie a Mediului „Si gestul tau conteaza!” la Palatul Copiilor

  0
  469
  Concurs National de Protectie a Mediului "Si gestul tau conteaza!" la Palatul Copiilor
  Concurs National de Protectie a Mediului "Si gestul tau conteaza!" la Palatul Copiilor

  Palatul Copiilor Botosani gazduieste, in perioada 26-29 mai 2011, a cincea editie a Concursului National de Protectie a Mediului „Si gestul tau conteaza!”.

  Manifestarea este organizata de prin profesorul Cecilia Vicoveanu, coordonatoarea Cercului Protectia Mediului, in parteneriat cu Primaria Municipiului Botosani, Directia pentru Sport si Tineret Botosani, APM Botosani, A.D.I.” Ecoproces” si DigiNet,

  Evenimentul se va desfasura in tabara Agafton si are in program activitati educative diverse: vizita de studiu in rezervatiile naturale Stanca Stefanesti si Lacul Ipotesti, un joc tematic „Sa ocrotim natura cu dragoste si cu respect!” (echipajele vor avea de parcurs un traseu aplicativ cu mijloace de orientare in teren), simpozion destinat cadrelor didactice participante la concurs.

  Duminica 29 mai 2011, incepand cu ora 9, va avea loc festivitatea de premiere a castigatorilor primei etape a concursului(1-18 martie) pentru cele 4 sectiuni: „Proiect”, „Fotografie”, „Cel mai util obiect facut din deseuri” si „Colaj cu materiale din natura”.

  Vor participa elevi, cu varste cuprinse intre 9 si 18 ani, ocupantii locurilor I, II, si III din judetele Alba, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Braila, Constanta, Gorj, Ialomita, Iasi, Maramures, Mehedinti, Neamt, Satu-Mare, Salaj, Vaslui.

  Premiile au fost asigurate de Primaria municipiului Botosani, care a sprijinit si financiar acest concurs.

  „Prin acest proiect urmarim ca protectia mediului inconjurator sa fie o datorie de constiinta pentru fiecare dintre noi. Copiii sunt un public important, deoarece sunt gestionarii si consumatorii de maine ai resurselor. Si in multe cazuri copiii isi pot influenta parintii si alti membri ai comunitatii. Impreuna cu elevii putem avea un impact deosebit, de la cresterea informarii, sensibilizarii si cunoasterii pana la formarea de atitudini in numele protectiei mediului.”, sustine Cecilia Vicoveanu

  Concursul National „Si gestul tau conteaza” este inclus in Calendarul Activitatilor Educative Nationale (C.A.E.N.), aprobat de M.E.C.T.S. pentru anul scolar 2011.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.