Deșeurile: cum pot fi administrate inteligent

Deseurile: cum pot fi administrate inteligent

Conduceti o firma care prelucreaza deseuri? Atunci cu siguranta aveti nevoie de un sistem informatizat care sa va asigure o evidenta riguroasa a gestionarii acestora. Componenta de Management al Deseurilor face parte din pachetul integrat SIVECO Applications 2020, realizat de specialistii IT de la SIVECO Romania. Aplicatia are o interfata complexa, dar facila, proiectata pentru…

Citește mai departe
Hunedoara: Prefectul Vasilescu intervine la ministrul Mediului în problema deşeurilor de plumb

Activitati industriale cu zero deseuri

Un proiect romano-norvegian de 220.000 de euro vizeaza crearea, in comunitatile locale din 6 judete din nordul tarii, a unui ecosistem industrial in care se recomanda utilizarea celor mai bune tehnologii disponibile Ieri, Agentia pentru Protectia Mediului Suceava a gazduit lansarea proiectului „Parteneriate pentru activitati industriale cu zero deseuri” (PAZEWAIA), finantat de Guvernul Norvegiei, prin…

Citește mai departe

Somnul permite creierului sa se curete de toxinele responsabile de diferite boli neurologice

Somnul permite creierului sa se curete de deseurile acumulate in timpul perioadei de veghe datorita unui mecanism descoperit recent si care este activ indeosebi cand oamenii dorm, arata un studiu difuzat joi si preluat de AFP. Aceasta descoperire ar putea imbunatati intelegerea functiilor biologice ale somnului si s-ar stabili tratamente adecvate impotriva bolilor neurologice precum…

Citește mai departe

Solutii pentru deseurile din constructii

Conform regulamentului de salubritate al Oradiei, singura solutie legala pentru eliminarea deseurilor din constructii consta in incheierea unui contract cu operatorul licentiat. RER Ecologic Service ridica si transporta aceste deseuri, la fel ca si pe cele menajere, la halda orasului. Cei care isi construiesc sau renoveaza locuintele trebuie doar sa solicite firmei de salubritate sa…

Citește mai departe

Investitii de 16,653 milioane de lei pentru protectia mediului in judetul Neamt

Investitiile realizate pentru protectia mediului nu mai sunt de multa vreme „un moft” al autoritatilor publice locale, ci sunt impuse de legislatia nationala si europeana. Obligati sa-si inchida gropile de gunoi, sa-si igienizeze localitatile, sa asigure o anumita suprafata de spatii verzi amenajate fiecarui locuitor in parte, edilii au pus la bataie bani si ceva…

Citește mai departe

PE: Exporturile de deseuri nucleare catre state terte ar trebui interzise

Exportul deseurilor nucleare catre state terte ar trebui interzis, daca nu este exportat in scopul reciclarii si apoi reimportat in UE, in timp ce exporturile in interiorul UE ar trebui permise doar cand sunt reglementate de acorduri bilaterale. Deputatii europeni au sustinut, de asemenea, reguli mai stricte in ceea ce priveste siguranta si formarea profesionala…

Citește mai departe

Campania Mai curat – educatie cu privire la problemele de mediu, pentru copii si tineri

Fundatia Companiei Wrigley a lansat campania „Mai curat” in Romania ce isi propune educarea copiilor si tinerilor romani cu privire la problemele generate de aruncarea inadecvata a gunoaielor, precum si incurajarea acestora de a proteja mediul prin actiunile lor. Campania educationala „Mai curat” este implementata in 15 tari si va fi condusa de Fundatia Mondiala…

Citește mai departe

Campania „Mai curat” educa copiii si tinerii din Romania cu privire la problemele de mediu

Fundatia companiei Wrigley promoveaza un mediu mai curat in tara noastra Bucuresti, 27 aprilie 2011 – Fundatia Companiei Wrigley lanseaza astazi campania „Mai curat” in Romania ce isi propune educarea copiilor si tinerilor romani cu privire la problemele generate de aruncarea inadecvata a gunoaielor, precum si incurajarea acestora de a proteja mediul prin actiunile lor….

Citește mai departe

Justitia europeana critica Italia pentru deseurile de la Napoli

Responsabila pentru deseurile lasate in mijlocul strazilor din Napoli ar fi mafia. Italia nu dispune inca de o retea adecvata pentru eliminarea deseurilor in regiunea Napoli, din Campagna, a apreciat joi Curtea Europeana de Justitie (CEJ), intr-o decizie care evoca riscuri pentru sanatate si de prejudicii aduse mediului, relateaza AFP. „In regiunea Campagna, cantitatile importante…

Citește mai departe

Proiect de imbunatatire a sistemului de management al deseurilor de 2,4 mil. euro al ARPM Sibiu

Agentia Regionala de Protectia Mediului Sibiu a demarat un proiect de imbunatatire a sistemului de management al deseurilor la nivelul Regiunii 7 Centru, cu accent pe deseuri biodegradabile, periculoase si din constructii si demolari, in valoare de 2,4 milioane euro, finantat de Guvernul Norvegiei. „Obiectivul principal al proiectului este implementarea unor masuri mai greu de…

Citește mai departe

Pranzul bio, alternativa la mancarea din legume tratate

Cerealele si fructele din agricultura conventionala au resturi de pesticide, iar pasarile si porcii din crescatorii sunt indopati cu nutreturi. Ciorba ori tocanita pregatita din legume si din carne luate de la supermarket sau de pe tarabele din piata este „asezonata” cu ingrasaminte chimice. Substantele folosite pentru tratarea culturilor agricole obisnuite provoaca boli si polueaza…

Citește mai departe

    BASF, in primele companii din clasamentul realizat de Carbon Disclosure Project privind protectia climei

    * Protectia climei: inclusa in lista performerilor de top * Transparenta in raportare si strategia de protectie a climei devin aspecte tot mai importante pentru investitori Bucuresti – 15 octombrie 2009 – Organizatia Carbon Disclosure Project a inclus din nou BASF in prestigiosul indice Carbon Disclosure Leadership (CDLI). BASF este compania numarul unu in sectorul…

    Citește mai departe

    10 Motive pentru a consuma produse ecologice

    1.PROTEJAREA GENERATIILOR VIITOARE Copiii sunt expusi de patru ori mai mult decat adultii la efectul cel putin a opt pesticide des folosite, cauzatoare de cancer. Alegerea alimentelor facute acum de Dumneavoastra, va avrea impact asupra sanatatii copiilor Dumneavoastra in viitor. 2.PREVENIREA EROZIUNII SOLURILOR Estimarile Serviciului de Conservare a Solurilor arata ca peste trei milioane de…

    Citește mai departe

    Legalitatea ofertei de tarif „0” pentru activitatea de „Colectare, transport, depozitare si valorificarea deseurilor voluminoase provenite de la populatie, institutii publice si agenti economici, neasimilabile celor menajere (mobilier, deseuri de echipamente electrice si electrocasnice)” in cadrul procedurilor de atribuire a contractului de achizitie publica pentru concesionarea serviciului public de salubritate

    In redactarea prezentului articol avem in vedere situatia intalnita in mod repetat in practica, in care autoritatile publice locale care au organizat proceduri de atribuire pentru concesionarea serviciului public de salubritate au constatat la deschiderea ofertelor prezentate de operatorii economici participanti ca acestia au indicat ca vor percepe pentru activitatea de „Colectare, transport, depozitare si…

    Citește mai departe

    10 Motive pentru a consuma produse ecologice

    1.PROTEJAREA GENERATIILOR VIITOARE Copiii sunt expusi de patru ori mai mult decat adultii la efectul cel putin a opt pesticide des folosite, cauzatoare de cancer. Alegerea alimentelor facute acum de Dumneavoastra, va avrea impact asupra sanatatii copiilor Dumneavoastra in viitor. 2.PREVENIREA EROZIUNII SOLURILOR Estimarile Serviciului de Conservare a Solurilor arata ca peste trei milioane de…

    Citește mai departe

    Reciclarea in Romania

    Colectarea, reciclarea si tratarea deseurilor reprezinta o prioritate pentru toti si se regaseste si in angajamentele asumate de Romania fata de Uniunea Europeana, a declarat ministrul mediului si gospodaririi apelor, Sulfina Barbu, informeaza Rompres, citata de www.SMARTfinancial.ro. Potrivit ministrului, deoarece exista cadrul legal pentru gestionarea deseurilor, iar delimitarea clara a responsabilitatilor si obligatiilor autoritatilor locale…

    Citește mai departe

    Raul Olt, ecologizat de voluntari

    Pe 23 septembrie a fost sarbatorita Ziua Mondiala a Curateniei. Cu acest prilej, Agentia pentru Protectia Mediului Valcea a lansat un apel tuturor primariilor din judet de a participa la acest eveniment ecologic prin intensificarea actiunilor de salubrizare si igienizare a localitatilor. „Primariile au obligatia sa asigure eliminarea deseurilor de orice fel depozitate necontrolat la…

    Citește mai departe

    Primarii, invitati la curatenie

    Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Olt lanseaza un apel conducerilor primariilor oraselor si comunelor din judet de a participa la Ziua Mondiala a Curateniei, sarbatorita pe 23 septembrie. Edilii trebuie sa participe la eveniment, prin intensificarea, in perioada premergatoare acestei zile, a actiunilor de salubrizare si igienizare a localitatilor. Ei au obligatia sa asigure eliminarea…

    Citește mai departe

    Ecologizari – Terenuri curatate

    Unul dintre cei mai mari poluatori ai Romaniei, Petrom, va contracta servicii pentru eliminarea deseurilor si ecologizarea terenurilor pe care le detine in comunele prahovene Brazi si Barcanesti, precum si in gara Ploiesti-Triaj, lucrarile fiind estimate la 180 milioane de lei fara TVA, suma pe care compania o va recupera de la stat. Contractul va…

    Citește mai departe

    Depozitarea ecologica a deseurilor – provocarea extrema

    Ca nou membru al Uniunii Europene, Romania trebuie sa adopte metode civilizate de colectare, depozitare si eliminare a deseurilor. In plan legislativ, lucrurile au evoluat mult in ultimii ani, iar tara noastra se poate lauda ca, pe hirtie, s-a aliniat normelor europene. Exista, de exemplu, inca din luna aprilie a acestui an, Planuri Regionale de Gestionare a Deseurilor destinate reducerii poluarii mediului, imbunatatirii sanatatii publice si promovarii dezvoltarii durabile.

    Citește mai departe