BASF, in primele companii din clasamentul realizat de Carbon Disclosure Project privind protectia climei

  0
  389

  carbonemissions2.jpg
  * Protectia climei: inclusa in lista performerilor de top
  * Transparenta in raportare si strategia de protectie a climei devin aspecte tot mai importante pentru investitori

  Bucuresti – 15 octombrie 2009 – Organizatia Carbon Disclosure Project a inclus din nou BASF in prestigiosul indice Carbon Disclosure Leadership (CDLI). BASF este compania numarul unu in sectorul materialelor. Astfel, in domeniul protectiei climei, The Chemical Company – compania de produse chimice – se afla printre performerii de top inclusi in CDLI. Indicele cuprinde numai corporatii care exceleaza in modul de abordare a oportunitatilor si riscurilor prezentate de schimbarile climatice, precum si in gradul de transparenta a raportarii.

  „Suntem mandri ca am fost inclusi in acest indice important. Pozitionarea noastra excelenta ne confirma faptul ca ne indreptam in directia potrivita in ceea ce priveste strategia noastra de protectie a climei”, afirma Dr. Ulrich von Deessen, Director al Centrului de competente pentru mediu, sanatate si siguranta si responsabil cu protectia mediului in cadrul BASF. „Vom aborda in continuare un mod de raportare deschis si usor de urmarit cu privire la progresul nostru in acest domeniu. In trimestrul al patrulea, BASF va publica versiunea actualizata a raportului sau „Amprenta de carbon corporativa”, care va cuprinde o justificare a intregii cantitati de emisii de gaze cu efect de sera produse de BASF.

  Carbon Disclosure Project (CDP)

  Carbon Disclosure Project este o organizatie non-profit independenta, care detine cea mai mare baza de date cu informatii privind actiunile marilor companii din lume in fata schimbarilor climatice. Carbon Disclosure Project analizeaza informatii despre incalzirea globala de la peste 3.700 cele mai mari companii din lume. Studiul este realizat la cererea a 475 de investitori institutionali ce administreaza active in valoare de 55 de trilioane USD. Informatiile sunt utilizate de investitori pentru a identifica si analiza oportunitatile si riscurile prezentate de schimbarile climatice cu care se confrunta companiile.

  Presedintele Consiliului de Administratie al CDP, Paul Dickinson, a precizat: „Companiile care in prezent tin riscurile sub control isi gestioneaza emisiile proprii si profita de oportunitatile de a produce bunuri si servicii cu emisii scazute de carbon vor fi cel mai bine pozitionate pentru a prospera intr-o economie a viitorului cu emisii scazute de carbon.”

  Durabilitatea se inscrie de mult timp in obiectivele corporative strategice ale BASF. Strategia de protectia a climei promovata de BASF se axeaza atat pe reducerea propriilor emisii, cat si pe prevenirea emisiilor de carbon generate de utilizarea produselor BASF de catre clienti.

  Obiective ambitioase de protectie a climei

  BASF si-a stabilit obiective ambitioase privind protectia climei: pana in 2020, BASF intentioneaza sa reduca cu 25% emisiile proprii specifice de gaze cu efect de sera pe tona de produse vandute, in comparatie cu anul 2002. Intre 1990 si 2002, BASF a redus deja cu 38% cantitatea absoluta a emisiilor de gaze cu efect de sera.

  BASF a fost prima companie din lume care a prezentat un raport privind amprenta de carbon corporativa, in luna februarie a anului 2008. Acest bilant permite o comparatie intre economiile de emisii de CO2 realizate in cazul produselor si proceselor BASF si emisiile generate de extractia materiilor prime, de productie si de eliminarea deseurilor rezultate. Rezultatul studiului, care a fost confirmat si de Oko-Institut din Freiburg (Germania), arata ca produsele BASF pot economisi o cantitate de emisii de gaze cu efecte de sera de aproximativ trei ori mai mare decat intreaga cantitate generata de productia acestora si eliminarea deseurilor rezultate in productie.

  La inceputul lunii septembrie 2009, BASF a fost inclusa din nou in indicele global Dow Jones Sustainability World (DJSI World). Compania a primit o distinctie speciala pentru strategia sa privind protectia climei, pentru modul de gestionare a riscurilor si pentru practicile sale privind dezvoltarea capitalului uman. Actiunile BASF sunt incluse in DJSI World pentru al noualea an consecutiv.

  http://www.basf.de/nachhaltiqkeit

  http://www.cdproject.net

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.