Investitii de 16,653 milioane de lei pentru protectia mediului in judetul Neamt

Investitii de 16,653 milioane de lei pentru protectia mediului in judetul Neamt

Investitiile realizate pentru protectia mediului nu mai sunt de multa vreme „un moft” al autoritatilor publice locale, ci sunt impuse de legislatia nationala si europeana.

Obligati sa-si inchida gropile de gunoi, sa-si igienizeze localitatile, sa asigure o anumita suprafata de spatii verzi amenajate fiecarui locuitor in parte, edilii au pus la bataie bani si ceva interes pe parcursul anului trecut. Mai apoi, au transmis Celor de la Garda de Mediu cum si cat au cheltuit. „21 de consilii locale au transmis raportari catre institutia noastra, respectiv: Negresti, Faurei, Horia, Dochia, Agapia, Sabaoani, Poienari, Doljesti, Raucesti, Icusesti, Vanatori-Neamt, Draganesti, Bahna, Dobreni, Ion Creanga, Timisesti, Bicaz Chei, Tasca, Bara, precum si municipiul Roman si orasul Roznov. Din totalul de 16.653.184 de lei cheltuiti in 2011, pot fi remarcate sumele alocate la nivelul municipiului Roman (9.822.402 lei) si al comunelor Bara (2.595.000 lei), Doljesti (1.781.976 lei) si Sabaoani (759.236 lei)”, a precizat Neculai Bucsa – comisar sef al Garzii de Mediu Neamt.

Cele mai importante sume investite au fost pentru colectarea, transportul ii eliminarea deseurilor menajere; desfiintarea depozitelor de deseuri menajere neconforme; achizitionare de containere/pubele pentru colectarea deaeurilor; colectarea si eliminarea deseuri sanitare; executarea de retele de canalizare a apelor uzate menajere;  lucrari pentru sisteme centralizate de alimentare cu apa potabila; modernizarea strazilor; intretinerea rigolelor stradale; impadurirea terenurilor agricole degradate; infiintarea de parcuri; lucrari de regularizare si indiguire a unor cursuri de apa; crearea unoe retele de canalizare, respectiv construire unor statii de epurare a apelor uzate.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente