Azomuresul va fi inchis, daca va continua sa nu respecte legislatia de mediu

Seful Garzii de Mediu, Silvian Ionescu, a declarat, la videochatul REALITATEA.NET, ca Azomuresul va fi inchis, daca va continua sa nu respecte legislatia de mediu.Azomures

„Nu fac rabat de la legislatia de mediu, nici pentru institutiile statului”, a declarat Ionescu. El a spus ca a trimis la Targu Mures doi comisari de la Bucuresti, pentru a suspenda activitatea combinatului.

Ionescu a adaugat ca sunt motive reale pentru a inchide combinatul: „Patronii turci de la Azomures cred ca legea e facuta doar pentru fraieri (…) Profitul de 84 de milioane de euro din 2008 ar fi trebuit reinvestit in mediu, iar acest lucru nu s-a intamplat”.

De cateva saptamani, localnicii se plang de mirosul insuportabil de amoniac din Targu Mures. Agentia pentru Protectia Mediului a trecut la masuratori, Garda de Mediu a dat amenzi, iar alesii locali sunt pe cale sa organizeze un referendum pe tema poluarii de la Azomures.

In tot acest timp, reprezentantii combinatului contesta masuratorile. Masuratorile facute in ultimele saptamani au indicat o crestere cu mult peste limita admisa a concentratiei de amoniac in aer. Emisiile au fost uneori chiar duble fata de cele admise.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *