Peste 90% din ceaiurile indiene sunt contaminate cu pesticide interzise

Peste 90% din ceaiurile indiene sunt contaminate cu pesticide interzise
Peste 90% din ceaiurile indiene sunt contaminate cu pesticide interzise

Organizatia Greenpeace a dat recent publicitatii un raport cu informatii ingrijoratoare privind compozitia ceaiurilor provenite din India.

Potrivit Greenpeace, peste 90% din mostrele de ceaiuri provenite de la 11 branduri contin pesticide peste limita admisa de FDA (Administratia pentru Alimente si Medicamente din Statele Unite), iar aproape 60% din aceste ceaiuri testate au in compozitie mai mult de 10 substante chimice.

Mai mult decat atat, o treime din ceaiurile testate contin DDT (Diclor-Difenil-Tricloretanul), o substanta chimica cu efect cancerigen extrem de periculoasa atat pentru sanatatea omului cat si pentru mediul inconjurator.

Printre substantele gasite in ceaiurile respective se mai numara: monocrotophos (substanta declarata foarte periculoasa de ctre Organizatia Mondiala a Sanatatii, cu efecte grave asupra sistemului nervos), triazophos, tebufenpyrad (o substanta chimica ce nu este inregistrata in sistemul FDA, prin urmare comercializarea acesteia este ilegala – toxica pentru ficat) si neonicotinoid (substanta interzisa recent de catre U.S. Fish si Wildlife Service).

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente