Peste 90% din ceaiurile indiene sunt contaminate cu pesticide interzise

Peste 90% din ceaiurile indiene sunt contaminate cu pesticide interzise

Organizatia Greenpeace a dat recent publicitatii un raport cu informatii ingrijoratoare privind compozitia ceaiurilor provenite din India. Potrivit Greenpeace, peste 90% din mostrele de ceaiuri provenite de la 11 branduri contin pesticide peste limita admisa de FDA (Administratia pentru Alimente si Medicamente din Statele Unite), iar aproape 60% din aceste ceaiuri testate au in compozitie…

Citește mai departe
Protec?ia Mediului nu consider? c? trebuie s? ?tim c? radia?iile solare au dep??it limitele

Protectia Mediului nu considera ca trebuie sa stim ca radiatiile solare au depasit limitele

Greenpeace acuza agentia de lipsa de transparenta * Agentia pentru Protectia Mediului: „Nu este necesar ca populatia sa fie informata asupra nivelului radiatiilor solare” Greenpeace a acuzat, ieri, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM) de lipsa de transparenta in cazul informarii publicului privind depasirea nivelurilor de radiatii solare din tara noastra. „Urmatorul pas va fi…

Citește mai departe
“Internetul lucrurilor”, partea întunecat?: risipa uriasa de energie

Proiectele uimitoare care pot face Internetul mai „verde”

Daca Internetul ar fi o tara, ea s-ar situa pe locul 6 la nivel global in clasamentul consumului de curent electric. Proiectele uimitoare ale companiilor Apple, Google si Facebook pot schimba Internetul in viitor, facandu-l mai „verde”. Intr-un raport intocmit de organizatia Greenpeace („Clicking Clean: How Companies are Creating the Green Internet”) sunt oferite informatii…

Citește mai departe

Greenpeace cere demisia sefului Agentiei de Protectie a Mediului Covasna in cazul construirii fabricii de prelucrare a lemnului

Greenpeace cere demisia directorului APM Covasna, Gheorghe Neagu, pentru „lipsa de profesionalism, nerespectarea atributiilor in serviciu si grave contradictii in declaratii” in privinta proiectului vizand constructia unei fabrici de prelucrare a lemnului la Reci de catre Holzindustrie Schweighofer. Intr-un comunicat postat pe site-ul organizatiei, se mentioneaza ca in data de 11 decembrie organizatia Greenpeace Romania…

Citește mai departe
Reac?ie la articolul „Bula energiei verzi a început s? pârâie”, publicat în România Liber?

Reactie la articolul „Bula energiei verzi a inceput sa paraie”, publicat in Romania Libera

opinie de Ionut Cepraga, coordonator de campanii, Greenpeace CEE Romania Tot mai frecvent in ultimele saptamani, presa romana prezinta publicului energia regenerabila ca fiind o corvoada impusa de UE, inca un mod de imbogatire rapida a unora pe spinarea celor multi, o stavila in calea energiei nucleare si a celei pe carbune – tot mai…

Citește mai departe

Studiu: Culturile modificate genetic tratate cu erbicide cu spectru larg vor creste de 15 ori, in urmatorii 14 ani

Culturile de porumb, sfecla de zahar si soia din Uniunea Europeana, supuse la tratamente cu erbicide cu spectru larg, cum ar fi glifosatul, vor creste de pana la 15 ori, in urmatorii ani, fapt ce avea avea un impact negativ asupra biodiversitatii, motiv pentru care organizatia Greenpeace a solicitat, vineri, in mod public, ca niciun…

Citește mai departe

Tonul albastru, in pericol de disparitie

Eforturile de protejare a tonului albastru, specie care este amenintata cu disparitia, au fost zadarnicite de votul la conferinta internationala de la Doha. 68 de tari s-au pronuntat impotriva interdictiei si numai 20 in favoarea ei. Tonul albastru, pescuit in special in Atlantic, este o delicatesa foarte apreciata pe piata nipona. Din pacate, stocurile au…

Citește mai departe

Summit-ul de la Copenhaga s-a incheiat cu un acord de compromis

Acord de compromis, obtinut in ultimul moment la summit-ul de la Copenhaga, de presedintele american Barack Obama. Niciuna dintre tarile participante nu e pe deplin multumita, dar termenii acestei intelegeri constituie un progres semnificativ, a declarat o sursa oficiala din cadrul delegatiei americane. Compromisul a fost realizat la capatul unei intalniri intre presedintele american Barack…

Citește mai departe

Ungaria se opune folosirii cianurilor in minerit

Parlamentul de la Budapesta a adoptat cu larga majoritate o lege impotriva folosirii cianurilor in minerit. Proiectul a fost initiat de catre coalitia „Ungaria Fara Cianuri!”, de partidul „Se Poate Altfel”, de organizatia Greenpeace si de Asociatia Ecologistilor din Ungaria si a fost sustinuta in parlament de toate partidele politice. Adoptarea legii vine la aproape…

Citește mai departe

Ministerul Economiei pierde procesul cu Greenpeace si e obligat sa publice lista locatiilor analizate pentru construirea noii centrale nucleare

Tribunalul din Bucuresti a ordonat Ministerului Economiei sa puna la dispozitia Greenpeace lista celor o suta de locatii luate in calcul pentru construirea celei de-a doua centrale nucleare a Romaniei, anunta organizatia pentru protectia mediului, intr-un comunicat de presa. In plus, Ministerul Economiei va fi obligat sa plateasca daune morale de 1 Ron pentru refuzul…

Citește mai departe

Pentru o etichetare „Non OGM” a carnii, oualelor si pestilor

Intr-un aviz facut public pe 27 mai, Consiliul National al Consumului (CNC), s-a declarat favorabil ca oualele, pestii si carnea( inclusiv bovinele si carnea de pasare) provenite din animale crescute fara OGM( organisme modificat genetic) sa poarte o eticheta specifica. Acest aviz este primul privind produsele animale. Pana in prezent in Franta, doar produsele vegetale…

Citește mai departe

Cele mai „verzi” companii tehnologice

Nokia este producatorul de electronice ale carui produse au cel mai redus impact asupra mediului inconjurator, potrivit unui raport Greenpeace. Nokia, cel mai mare producator de telefoane mo bile din lume, este compania tehnologica ale carei produse dauneaza cel mai putin mediului inconjurator, arata organizatia Greenpeace in raportul Green Electronics Survey. Compania finlandeza foloseste putine…

Citește mai departe