ONG-urile sustin intentia ministrului Mediului, Attila Korodi, de interzicere a vinatorii in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii.

“Vinatoarea este un punct fierbinte de mare presiune financiara pentru Delta Dunarii, aidoma pescuitului industrial. Se incearca de patru ani interzicerea vinatorii sau a pescuitului industrial in aceasta rezervatie de patrimoniu mondial. Dar cui credeti ca-i pasa ca Delta este rezervatie sub egida UNESCO sau sit RAMSAR?! Pentru administratie si clientii ei, acestea sint cuvinte de pe alta planeta. Milioanele de euro si spagile consilierilor si ale directorilor locali sint realitati palpabile mai atare decit Ministerul Mediului sau decit chiar primul-ministru! Doar n-o sa credeti ca potentatii politico-financiari o sa se impiedice de-o harta a Deltei sau de-un guvernator p”afarist numit acolo pe criterii de algoritm politic?! Sa fim seriosi!”, a replicat Liviu Mihaiu, presedintele ,,Salvati Dunarea si Delta””. Si organizatia Greenpeace a reactionat la faptul ca autoritatile Deltei lasa liber la vinatoare in rezervatie.

“Pentru a nu se mai vina in Delta este nevoie de o lege care sa specifice clar acest lucru. Statutul ei actual lasa loc de interpretari. Este irational sa imparti aceasta zona in doua. Animalele nu respecta granitele zonelor protejate, astfel ca toate animalele din Delta sint expuse vinatorii”, a declarat Gabriel Paun, coordonatorul campaniei Greenpeace. Potrivit acestuia, in zilele urmatoare, ONG-ul se va consulta cu celelalte organizatii pentru a gasi solutia prin care sa se stimuleze autoritatile sa interzica vinatoarea in Delta.

Sursa: Cotidianul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here