Array

Greenpeace acuza: berea Budweiser e facuta din orez modificat genetic

Conform statisticilor, europenii nu se dau in vant dupa berea Budweiser, pe care o considera prea lejera si fara gust. Ea este denumita insa “chintesenta berii americane” . Cu ocazia dezbaterilor din parlamentul italian ce au avut ca tema “Suveranitatea alimentara si politica”, miscarea ambientalista Greenpeace, filiala din Italia, a acuzat renumita firma americana Anheuser-Busch, producatoare a berii Budweiser, ca foloseste orez modificat genetic in procesul de fabricatie. In replica, Anheuser-Busch a declarat ca acel tip de orez este autorizat in SUA.

Greenpeace sustine ca un laborator care lucreaza in contul sau a relevat prezenta orezului transgenic (Bayer LL601) in trei din cele patru mostre prelevate de la compania producatoare americana. “Anheuser-Busch trebuie sa ofere informatii amanuntite referitoare la nivelul de contaminare al orezului folosit in producerea berii Budweiser si sa declare ce masuri va adopta pentru ca aceasta bere sa nu ajunga pe piata internationala”, suna comunicatul oficial Greenpeace, semnat de presedintele filialei italiene, Federica Ferrario.

Organizatia ambientalista a informat compania Anheuser-Busch de rezultatul analizelor inainte ca acestea sa fie date publicitatii, iar producatorii americani au spus ca orezul Bayer LL601 este autorizat in Statele Unite si nu este folosit pentru producerea berii destinate exportului. Budweiser este una dintre putinele beri pentru fabricarea careia se foloseste orezul ca ingredient. Este comercializata in peste 60 de tari, fie prin export direct ori produsa pe plan local. In Italia, spre exemplu, sub licenta firmei-mame, ea este produsa si comercializata de Heineken.

Deseori numita simplu “Bud”, berea Budweiser este considerata una dintre cele mai populare din lume. In afara de orz, ingredientul de baza este orezul. Organizatia Greenpeace acuza Anheuser-Busch ca a folosit varianta modificata genetic a acestuia inca din 2006.

Sursa: Adevarul

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,161FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente